BVB Tranzacţii speciale cu acţiuni SIF

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 august 2004

Pe parcursul sesiunii bursiere de vineri au fost efectuate tranzacţii în valoare de 73,5 miliarde de lei, din care suma de aproape 10 miliarde lei (aproximativ aceeaşi cu valoarea tranzacţiilor cu acţiuni de la prima categorie) provin din încheierea a două tranzacţii speciale cu titluri SIF "Banat Crişana" (SIF1) şi SIF "Transilvania" (SIF3). Astfel, au fost transferate 548.500 acţiuni SIF1 la preţul de 8.050 lei/titlu şi 546.000 de acţiuni SIF3 la un curs unitar de 8.800 lei.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Cursul acţiunilor TLV a înregistrat vineri o uşoară apreciere, însă pe fondul menţinerii lichidităţii la un nivel mediu. Brokerii sînt de părere că investitorii au preferat să aştepte încheierea ofertei publice de vînzare lansată de bancă pentru titlurile nesubscrise în cadrul majorării, în speranţa achiziţionării de acţiuni la preţul unitar de 6.000 lei.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Acţiunile RRC au fost vineri cele mai transferate, înregistrînd un volum de tranzacţionare de peste 11,5 milioane de titluri. Cursul s-a înscris pe un trend descrescător, ajungînd, la finele şedinţei, la 550 lei/titlu, în scădere cu 4,5% faţă de preţul de închidere de joi.

În prima parte a sesiunii a fost transferat un pachet de 1,1 milioane de titluri (cel mai mare pachet transferat vineri) la preţul de 566 lei/acţiune. Brokerii precizează, că pe parcursul şedinţei, numărul ordinelor de vînzare l-a devansat pe cel al ordinelor de cumpărare, ceea ce a condus la deprecierea cursului.

SIF "Moldova"

Numărul mare al ordinelor de vînzare pentru titlurile SIF2, în special în partea a doua a şedinţei, a condus vineri la o depreciere de 4,7% a cursului acestor acţiuni, cu toate că, în primele minute, preţul părea că intră pe un trend ascendent. Lichiditatea acestor titluri a fost ridicată, numărul acţiunilor transferate ridicîndu-se la peste 1,6 milioane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb