BVB Tranzacţiile cu acţiunile băncilor au cumulat 40,2% din totalul Bursei

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 februarie 2004

Cotaţiile acţiunilor au avut ieri o tendinţă generalizată de creştere, fapt demonstrat şi de creşterea indicilor BET şi BET-C. Creşterea cotaţiilor a fost însoţită şi de o lichiditate ridicată, valoarea transferurilor ri-dicîndu-se la 60 miliarde de lei. Cea mai ridicată lichiditate au avut-o cele două bănci cotate, valoarea transferurilor însu-mînd 40,24% din totalul Bursei. Brokerii susţin că şedinţa a fost dominată de cumpărători. Ei cred că preţurile acţiunilor ar mai putea să crească şi în şedinţele următoare, avînd în vedere că numărul acţiunilor existente la vînzare a fost redus în ultimele şedinţe.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Preţul acţiunilor BRD şi-a continuat creşterea şi în şedin-ţa bursieră de ieri, pe fondul unei lichidităţi mai mari decît în zilele precedente. Cererea ridicată pentru titlurile BRD a determinat creşterea preţului pînă la 24.600 lei/acţiune, valoarea care reprezintă un nou maxim de tranzacţionare în ultimul an. Volumul redus al ac-ţiunilor existente la vînzare ar putea să determine o creştere uşoară a cotaţiei acţiunilor BRD în şedinţele următoare, susţin brokerii.

"Banca Transilvania" Cluj

Lichiditatea acţiunilor TLV a crescut în şedinţa de ieri, valoarea transferurilor ridicîndu-se la 11,6 miliarde de lei. Preţul preferat de investitori a fost de 5.450 lei/acţiune, valoare la care au fost realizate aproape toate transferurile în această săp-tămînă. Brokerii cred că pre-ţul acţiunilor TLV s-a stabilizat în jur de 5.450 lei/acţiune.

"Electrocontact" Botoşani

Pentru a treia şedinţă consecutiv, acţiunile ECT au fost în atenţia investitorilor. Pe fondul cererii ridicate, cotaţia a crescut ieri pînă la 830 lei/acţiune, valoare care reprezintă un nou maxim de tranzacţionare al ultimului an. Lichiditatea acţiunilor a fost ridicată, ieri fiind încheiate tranzacţii cu 2,5% din capitalul social al societăţii. Brokerii susţin că societatea este interesantă pentru investitori, aceştia aşteptînd rezultatele financiare pentru 2003.

"Siretul" Paşcani

Numărul acţiunilor SRT trans-ferate ieri, de 636.181, reprezintă 2,57% din capitalul social al companiei. În şedinţa de ieri, cotaţia acţiunilor SRT a crescut pînă la 5.150 lei/acţiune, considerată de analişti un prag psi-hologic pentru investitori. Cererea ridicată ar putea fi determinată, susţin brokerii, de speranţele investitorilor cu privire la rezultatele financiare.

"Oil Terminal" Constanţa

Preţul acţiunilor OIL a crescut ieri cu 8,7%, încheind şedinţa la 1.000 lei/acţiune. Creşterea cotaţiei a fost însoţită şi de o lichiditate ridicată, valoarea transferurilor fiind de 1,07 miliarde de lei. Brokerii susţin că investitorii au început să cumpere acţiunilor OIL avînd în vedere că rezultatele financiare preliminate au înregistrat o creştere substanţială faţă de cele raportate pentru primele nouă luni ale anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb