CA O CONDIŢIE PENTRU UN ACORD: SUA cer evaluarea regulată a reformelor comerciale ale Chinei

A.T.
Internaţional / 19 ianuarie 2019

SUA cer evaluarea regulată a reformelor comerciale ale Chinei

Statele Unite cer evaluarea regulată a progreselor reformelor comerciale ale Chinei, ca o condiţie pentru un acord, şi ar putea recurge din nou la tarife dacă Beijingul nu va respecta înţelegerea, potrivit unor surse apropiate negocierilor, transmite Reuters.

Menţinerea pericolului tarifelor în relaţiile comerciale dintre cele mai mari două economii ale lumii ar însemna că acordul nu va pune capăt riscului de investiţii în companii sau active care au fost afectate de războiul comercial, potrivit News.ro

"Pericolul tarifelor nu va dispărea nici dacă va fi un acord", a declarat una dintre cele trei surse contactate în legătură cu negocierile comerciale.

Negociatorii chinezi nu au fost încântaţi de ideea unor verificări periodice, dar propunerea americană nu a deturnat negocierile, a precizat sursa.

O sursă chineză a spus că Statele Unite vor "evaluări periodice", dar că nu este clar cât de dese ar trebui să fie acestea.

"Pare ca o umilinţă. Dar poate că cele două părţi vor găsi o cale de a salva imaginea guvernului chinez", a spus sursa.

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a impus tarife pentru importurile de produse chinezeşti, pentru a presa Beijingul să respcte o listă lungă de solicitări, care ar rescrie termenii relaţiilor comerciale dintre cele două ţări.

Solicitarea include modificarea politicilor chineze referitoare la protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, transferul de tehnologie, subvenţiile industriale şi alte bariere comerciale.

Introducerea unui proces de verificare este neobişnuită pentru acordurile comerciale şi seamănă cu procedurile de sancţionare economică aplicate Coreii de Nord şi Iranului.

Disputele comerciale sunt rezolvate de obicei în instanţe, la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) sau prin intermediul comisiilor de arbitraj şi alte mecanisme de soluţionare a disputelor, înfiinţate în cadrul acordurilor comerciale.

Administraţia Trump a criticat însă Organizaţia Mondială a Comerţului, care nu a tras la răspundere China pentru că nu a pus în practică reformele de piaţă promise. Preşedintele a criticat şi sistemul OMC de soluţionare a disputelor şi a cerut reformarea organizaţiei.

Vicepremierul Chinei, negociatorul şef în discuţiile cu Statele Unite, Liu He, urmează să efectueze o vizită la Washington pentru o nouă rundă de discuţii comerciale, la sfârşitul lunii ianuarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb