CA SĂ REDUCĂ LIPSA FORŢEI DE MUNCĂ Guvernul măreşte la 50.000 numărul străinilor angajaţi în ţara noastră

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 12 august 2021

Guvernul măreşte la 50.000 numărul străinilor angajaţi în ţara noastră

Guvernul a aprobat, ieri, dublarea numărului de lucrători din afara Uniunii Europene, care vor fi admişi pe piaţa forţei de muncă dinţara noastră în cursul anului 2021. Astfel, dacă iniţial s-a stabilit ca doar 25.000 de persoane să facă parte din contingentul muncitorilor străini, acum numărul a crescut la 50.000 de persoane.

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat ieri, la finalul şedinţei de guvern: "Un alt act normativ care a fost şi este foarte important pentru piaţa forţei de muncă, dublarea numărului de lucrători nou admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2021. Este acel contingent pe care l-am dublat, numărul de oameni care pot să lucreze în România din spaţiul non UE. Justificare avem: pentru punerea în aplicare a proiectelor de investiţii, e nevoie de 160.000 de persoane. De la începutul anului avem o creştere de 2,77%, din care 29.995 comunicate în mod repetat de angajatori.

Repet, nevoia este de peste 160.000 de oameni, de lucrători".

Executivul a mai decis suplimentarea cu 1000 de persoane a angajaţilor din casele teritoriale de pensii pentru a acoperi deficitul de personal necesar evaluării celor aproximativ 5 milioane de pensii din sistemul public aflate în plată. Procesul de evaluare va sta la baza recalculării pensiilor, după o nouă formulă care să înlăture inechităţile din prezent, astfel încât, pentru contribuţii egale, pensiile să fie egale indiferent de gen sau de data ieşirii la pensie. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Muncii, ordonanţa de urgenţă adoptată, ieri, stabileşte selectarea prin concurs a 1000 de persoane, 800 cu studii superioare şi 200 cu studii liceale, care vor desfăşura activitatea în baza unor contracte individuale de muncă încheiate pe perioadă determinată, până la 31 decembrie 2022.

Datele din prezent arată că un funcţionar dintr-un compartiment de specialitate din casele teritoriale de pensii prestează servicii în folosul a aproximativ 1800 de pensionari.

În aceste condiţii, numărul necesar de personal în structurile CNPP este estimat la 5500 de angajaţi, faţă de 3480 câţi există în prezent, din care doar 3186 au atribuţii de stabilire şi plată a pensiilor, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Muncii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce gluma buna, s-a inchis anticipat, ...s-au "batut" nebunii pe ele ca pe paine calda, AeRo a devenit un mare JUNK , datorita supraevaluarilor din PP si a multor cautatori de imbogatire peste noapte...e fix ca pe la CFD-uri marea masa de manevra vor ramane cu buza umflata si o mana de "experti" care vor lua potul...o sa se mai dezvolte BVB in ritmu asta la poolivara

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb