CA SĂ SUSŢINĂ PREŢUL PRODUSELOR LACTATE Guvernul american vrea să cumpere brânză de 20 milioane dolari

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 august 2016

Cele 5000 de tone de brânză pe care statul american vrea să o achiziţioneze de la producători vor fi distribuite băncilor de alimente

Departamentul american al Agriculturii (USDA) şi-a anunţat intenţia să cumpere de la producători brânză în valoare de 20 de milioane de dolari pe care să o distribuie ulterior băncilor de alimente, în încercarea de a susţine preţul produselor lactate, care a scăzut ca urmare a supraofertei mondiale de lapte, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Achiziţionarea de pe piaţă a unei cantităţi de 4.989 tone de brânză se adaugă subvenţiilor în valoare de 11,2 milioane de dolari pentru producătorii de lactate anunţate la începutul acestei luni. Cu toate acestea, organizaţiile care fac lobby pentru producătorii de lactate au cerut USDA să facă achiziţii de pe piaţă în valoare de până la 150 de milioane de dolari.

"Înţelegem că producătorii de lactate trec printr-o perioadă dificilă din cauza condiţiilor de pe piaţă, iar băncile de alimente continuă să înregistreze cereri de ajutor", a declarat secretarul american al Agriculturii Tom Vilsack.

O combinaţie între o ofertă abundentă şi o cerere mondială scăzută i-a afectat pe fermierii din întreaga lume, în ultimii ani. Uniunea Europeană a fost nevoită să adopte două pachete de sprijin în valoare de un miliard de euro care includ şi stimulente pentru reducerea producţiei. În Noua Zeelandă, fermierii au început să reducă şeptelul din cauza preţurilor scăzute, iar USDA estimează că producţia anuală de lapte din această ţară va scădea cu 2%, în 2016. Această situaţie a determinat Banca Centrală din Noua Zeelandă să supună la teste de stres principalele bănci, în condiţiile în care industria lactatelor este responsabilă pentru 10% din creditele bancare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb