ZIARUL BURSA

25 august 2016
Ediţia din 18.09.2024

CINCI BĂNCI S-AU SCĂPAT PRIN GURA LUI VAN GRONINGEN Creditoare discreditate

MAKEEditorial / 25 august 2016

MAKE

Băncile continuă să se discrediteze public, atrăgând şi ostilitatea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în războiul susţinut concomitent contra propriei clientele şi contra Parlamentului: la începutul lunii iulie, Steven van Groningen, în calitate de CEO al Raiffeisen Bank şi de preşedinte al Patronatelor Bancare din România (CPBR), a trimis la CSM o scrisoare arogantă, care, după cum explică magistraţii (într-un Comunicat de ieri) afectează independenţa şi imparţialitatea sistemului nostru judiciar, inducând ideea că judecătorii nu ar fi imparţiali şi nu ar aplica în mod corect reglementările din domeniul bancar în soluţionarea litigiilor dintre consumatori şi profesionişti.

Olanda este cea care ne-a refuzat în Schengen, pe motiv că justiţia noastră nu şi-a câştigat independenţa, dar olandezul van Groningen atentează la ea.

Achim Irimescu

Ministrul Agriculturii, rănit uşor într-un accident auto

Gabriel TănasePolitică / 25 august 2016

Actualizare 17:55 PÎCCJ preia dosarul privind accidentul în care au fost implicaţi ministrul Irimescu şi omologul kuweitian

Parchetul General preia dosarul în care se cercetează accidentul rutier soldat cu vătămarea corporală a trei persoane, printre care ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, şi omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair.

Actualizare 14:16 Ministrul Agriculturii şi omologul său kuweitian au suferit fracturi de piramidă nazală

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, şi omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair, au suferit fracturi de piramidă nazală în accidentul rutier în care au fost implicaţi cei doi oficiali, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Perioada de reorganizare a Oltchim a fost prelungită cu un an

Perioada de reorganizare a Oltchim a fost prelungită cu un an

ADINA ARDELEANUCompanii / 25 august 2016

Perioada de reorganizare a activităţii Oltchim a fost extinsă cu încă un an, în adunarea creditorilor, ne-a confirmat avocatul Gheorghe Piperea, partener în cadrul Rominsolv, administrator judiciar al combinatului, care ne-a precizat că nu este nevoie de o nouă aprobare a planului de reorganizare, după ce compania a propus vânzarea de active, pe bucăţi, grupate în nouă pachete.

Cât câştigă fondul deţinut de BCR şi Pogonaru din restructurarea datoriei Cemacon

Cât câştigă fondul deţinut de BCR şi Pogonaru din restructurarea datoriei Cemacon

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 25 august 2016

Actualizare 09:55 Cemacon renunţă la majorarea capitalului social

Acţionarii Cemacon (CEON) nu vor mai discuta, la Adunarea Generală din 5 septembrie majorarea de capital social, conform convocatorului modificat, postat de societate la Bursa de Valori Bucureşti.

----------

Restructurarea datoriei de 30 milioane de euro a "Cemacon" faţă de BCR, începută în 2013, a stârnit controverse legate de faptul că banca a acceptat să preia, indirect - prin intermediul fondului Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF), pe care îl controlează,- bucăţi din companie în schimbul unei părţi din creanţă.

Rezultatele companiilor energetice au dezamăgit investitorii

ANALIZĂ TRADEVILLE:  Rezultatele companiilor energetice au dezamăgit investitorii

Andrei StanPiaţa de Capital / 25 august 2016

Producătorii locali au marcat noi scăderi ale veniturilor şi profitabilităţii, nereuşind să capitalizeze oportunităţile de pe pieţele internaţionale, unde petrolul şi gazele naturale s-au numărat printre materiile prime care au consemnat reveniri spectaculoase de preţ în trimestrul al doilea, după minimele atinse în februarie, se arată într-o analiză realizată de compania de brokeraj Tradeville.

Dacian Cioloş

PREMIERUL CIOLOŞ: "Obiectivul Guvernului României este îmbunătăţirea situaţiei cetăţenilor din Republica Moldova"

Stelian BădescuPolitică / 25 august 2016

Actualizare 16:34 Dacian Cioloş: "A doua tranşă din asistenţa financiară pentru Republica Moldova, livrată după o decizie a board-ului FMI"

A doua tranşă din asistenţa financiară rambursabilă pentru Republica Moldova poate fi livrată după ce acordul de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional va fi concretizat şi va exista o decizie a board-ului FMI, a declarat astăzi Premierul Dacian Cioloş, după întâilnirea cu omologul moldovean, Pavel Filip, potrivit site-ului Guvernului.

Turcia a intrat în Siria ca să atace ISIS şi forţele kurde

CU SPRIJINUL SUA Turcia a intrat în Siria ca să atace ISIS şi forţele kurde

Internaţional / 25 august 2016

Ministerul de Externe de la Damasc a condamnat incursiunea militară a Turciei pe teritoriul sirian declanşată ieri asupra oraşului Jarablus, în apropierea frontierei comune, împotriva organizaţiei Statul Islamic şi a forţelor kurde, cu sprijinul coaliţiei internaţionale conduse de SUA, considerând-o o "încălcare flagrantă" a suveranităţii ţării, transmit AFP şi Reuters.

 Deutsche Boerse şi LSE au supus aprobării UE proiectul lor de fuziune

Deutsche Boerse şi LSE au supus aprobării UE proiectul lor de fuziune

Mina IrinaInternaţional / 25 august 2016

Operatorii bursieri Deutsche Boerse şi London Stock Exchange Group (LSE) au anunţat joi că au trimis spre aprobare Comisiei Europene proiectul lor de fuziune, o tranzacţie de 29 de miliarde de dolari care va da naştere celui mai mare operator bursier din lume în funcţie de cifra de afaceri, relatează Reuters.

Aspecte privind raporturile dintre stat şi banca centrală

Aspecte privind raporturile dintre stat şi banca centrală

Alexandru PăunescuBănci-Asigurări / 25 august 2016

Băncile centrale au ca obiective principale menţinerea stabilităţii monetare şi promovarea stabilităţii financiare, după cum arată şi Banca Reglementelor Internaţionale. Totodată, o funcţie tradiţională caracteristică băncilor centrale o reprezintă emisiunea monetară, alte atribuţii specifice fiind asigurarea bunei funcţionări a sistemelor de plăţi, administrarea rezervelor valutare ale statului sau rolul de împrumutător de ultimă instanţă.

Qatarul a cumpărat 10% din Empire State Building

Qatarul a cumpărat 10% din Empire State Building

Internaţional / 25 august 2016

O companie afiliată Fondului suveran de investiţii din Qatar a plătit 622 milioane de dolari ca să preia o participaţie de aproape 10% la compania care deţine celebra clădire Empire State Building din New York, transmite The Wall Street Journal, citat de Agerpres.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 25 August 2016

MACRO NEWSLETTER 25 August 2016

Internaţional / 25 august 2016

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune peste aşteptări în august 2016, pe fondul unei contracţii peste aşteptări a activităţii din industria prelucrătoare. Indicele PMI agregat al activităţii a crescut până la 51,6,...

IKEA vrea să facă mobilier din hârtie

IKEA vrea să facă mobilier din hârtie

ADELINA TOADERCompanii / 25 august 2016 /

Compania Ikea a lansat, ieri, noul catalog pentru ţara noastră cu aproximativ 8.500 de produse, unde apare o nouă idee, aceea de a realiza mobilier din hârtie.

Uber România, peste 100.000 de utilizatori

Uber România, peste 100.000 de utilizatori

ADELINA TOADERCompanii / 25 august 2016 /

Serviciile Uber sunt prezente în ţara noastră de mai bine de un an şi jumătate, în Bucureşti, iar de la începutul lunii august şi la Cluj. Încă de la lansare, compania s-a confruntat cu situaţii în care a fost acuzată de ilegalitate, serviciile...

REVISTA PRESEI 25.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 25 august 2016

ADEVARUL 

Cutremur devastator în Italia: Un român mort şi alţi 9 daţi dispăruţi de familii

Centrul european de seismologie la Marea mediterană a anunţat că epicentrul seismului a fost localizat la nord-est de Roma, lângă Norcia, în Umbria, iar...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo