Firma germană de rating Scope vrea să obţină recunoaşterea BCE

Ziarul BURSA #Internaţional / 25 august 2016

Firma germană de rating Scope vrea să obţină recunoaşterea BCE

Firma germană de rating Scope a informat că poartă discuţii pentru a deveni una din agenţiile care acordă ratinguri suverane recunoscute de Banca Centrală Europeană, chiar dacă procesul ar putea dura cel puţin trei ani, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Scope ar putea deveni prima agenţie cu sediul în Europa continentală care va acorda ratinguri pentru activele incluse în programul de achiziţii al BCE, iar recunoaşterea sa ar putea da o gură de oxigen suplimentară unor guverne din zona euro care în prezent se străduiesc să îşi menţină calificativele pentru datoriile lor în zona "investment grade" (recomandat pentru investiţii - n.r.).

Directorul general de la Scope, Torsten Hinrichs, a declarat că obiectivul său este să se alăture giganţilor Standard and Poor's, Moody's, Fitch şi DBRS, devenind una din agenţiile de rating care se bucură de recunoaşterea BCE. "Purtăm discuţii regulate cu BCE şi deoarece facem investiţii strategice şi pe termen lung suntem încrezători că, în timp, vom îndeplini toate criteriile de eligibilitate", a spus Torsten Hinrichs.

Cu sediul la Berlin, Scope a devenit o agenţie aprobată în Uniunea Europeană în anul 2011 şi recent şi-a achiziţionat rivalul german Feri EuroRating pentru a dobândi o divizie de ratinguri suverane. Această achiziţie a dus Scope mai aproape de recunoaşterea BCE, însă Torsten Hinrichs a admis că mai sunt multe de făcut. "Mai sunt câţiva ani până când vom îndeplini toate criteriile stricte", a spus Hinrichs, referindu-se în special la cerinţa BCE privind o experienţă de trei ani în acordarea de ratinguri importante.

Un purtător de cuvânt de la BCE a refuzat să facă comentarii cu privire la stadiul discuţiilor cu BCE adăugând că banca centrală "acceptă toate agenţiile de rating care sunt adecvate în scopul operaţiunilor de politică monetară". O precondiţie importantă este "o expertiză diversificată în domeniul riscurilor de credit pentru diferite clase de active şi state din zona euro", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Hinrichs a subliniat că principalul obstacol este cerinţa privind o experienţă de trei ani: "Criteriile de eligibilitate ale BCE creează o problemă de tip «ou sau găina» pentru orice agenţie europeană de rating care vrea să conteste oligopolul celor trei mari (S&P, Moody's şi Fitch)". Lipsa recunoaşterii BCE face dificilă obţinerea de noi clienţi, potrivit Hinrichs, care mai spune că, în acelaşi timp, o acoperire extinsă a activelor europene este una din cerinţele BCE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb