ASF nu l-a avizat pe Paul Prodan în funcţia de director general BT Capital Partners

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 august 2016

ASF nu l-a avizat pe Paul Prodan în funcţia de director general BT Capital Partners

Informaţia că Prodan va fi respins circula în piaţă dinainte, iar ASF a primit chiar o sesizare privind această "scurgere" de informaţii

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, ieri, respingerea solicitării BT Capital Partners de modificare a autorizaţiei de funcţionare ca urmare a schimbării componenţei conducerii.

Conform unor surse din piaţă, decizia se referă la respingerea autorizării lui Paul Prodan pe funcţia de director general al intermediarului. ASF nu şi-a motivat hotărârea, însă se pare că ar avea legătură cu unele sancţiuni primite de Prodan de la BNR, în trecut. Gurile rele aduc însă în discuţie relaţiile personale, căci în 2004, când ING Bank a lansat serviciul de self bank, Prodan era director general adjunct, la fel ca şi Mişu Negriţoiu, în prezent, preşedintele ASF.

Aceste informaţii pot fi considerate doar bârfe, însă, grav este că, în piaţă, a transpirat informaţia că Prodan nu va fi avizat de ASF cu mult înainte de decizia Consiliului Autorităţii, iar o persoană din piaţa de capital chiar a transmis instituţiei o sesizare privind această "scurgere" de informaţii.

Ca să îndepărteze suspiciunile, ASF va trebui să-şi motiveze public decizia, deşi în ultima vreme s-a obişnuit să ofere comunicate trunchiate, fără să explice clar la ce se referă deciziile Consiliului.

În 2015, Paul Prodan, fost vicepreşedinte la Credit Europe a plecat la Banca Transilvania. Acesta a mai lucrat anterior la BRD, ING şi OTP, conform informaţiilor din presă.

În luna iunie, BT Securities, compania de brokeraj a Grupului Financiar Banca Transilvania, a devenit BT Capital Partners.

Printr-o tranzacţie care a avut loc în luna martie, BT Securities a preluat activitatea de investment banking a companiei Capital Partners, firmă românească independentă de consultanţă în domeniul M&A şi Corporate Finance.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. un baiat asa de bun.....pacat

    1. Oare?acest individ a lucrat 8 ani la credit europe bank, una dintre bancile care au dat cele mai multe credite chf. Acum aflu si ca ar fi fost sanctionat de bnr, dar evident ca nu si pentru ce. Asteptam noi informatii, e un subiect interesant

    Totusi nu pot sa nu ma intreb cum stabilesc cei de la ASF cine merita sau nu sa ajunga intr-o pozitie. Exista parca sancvtiune de a avea interzis sa exerciti o functie pe piata de capital o anumita perioada dar nu cred ca aici e cazul. Asa treaba devine cam dubioasa...gen ai avut amenzi de circulatie si atunci nu te acceptam.

    altul fara pata n-au gasit?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb