Cabinetul Croitoru intră în malaxorul Parlamentului

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 27 octombrie 2009

Cabinetul Croitoru intră în malaxorul Parlamentului

Miercuri încep audierile miniştrilor în comisiile de specialitate, iar miercurea viitoare, pe 4 noiembrie, va avea loc votul de învestitură în Plen

Miniştrii cabinetului Croitoru, puşi să-şi completeze CV-urile

Deputatul PNL, Mihai Voicu: "Din documente lipseşte, în mod ciudat, perioada dinainte de "89"

Miniştrii propuşi să facă parte din Cabinetul Croitoru vor fi audiaţi începând de miercuri, iar plenul reunit pentru votul de învestitură a fost programat pentru data de miercuri, 4 noiembrie, a anunţat, ieri, deputatul PNL Mihai Voicu, la finalul şedinţei Birourilor permanente.

Liberalul a precizat că pentru miniştrii nominalizaţi în cabinetul Croitoru ar putea urma trei zile de audieri "miercuri după-amiază, joi şi posibil vineri", dacă parlamentarii din comisiile de specialitate vor avea nevoie de lămuriri su-plimentare.

Deputatul PNL a menţionat că Birourile Permanente reunite au decis să-i solicite premierului desemnat Lucian Croitoru să le comunice candidaţilor la funcţia de ministru să-şi completeze CV-urile, întrucât din majoritatea documentelor "lipseşte în mod ciudat, perioada dinainte de "89".

Anastase: "Avem de-a face cu un joc politic. Până în prezent, audierile miniştrior au durat două zile şi s-a trecut imediat la votul în plen"

În replică, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, sus-ţine că decizia majorităţii din Birourile reunite de a începe audierile miercuri este un joc politic. Conform spuselor sale, până în prezent, audierile miniştrior au durat două zile şi s-a trecut imediat la votul în plen.

Anastase a apreciat că opţiunea colegilor săi de a amâna audierile pentru miercuri şi votul pentru săptămâna viitoare este o procedură nemaiîntâlnită până în momentul de faţă în Parlament.

Roberta Anastase a declarat: "De obicei audierile aveau loc într-un timp foarte scurt. Au fost dezbateri intense, au fost dezbateri prelungite, la un moment dat s-a vorbit despre faptul că trebuie ca miniştrii care au fost până acum în funcţie să dea seamă despre ceea ce au făcut pe perioada cât au fost miniştri, ceea ce este un pic ciudat, pentru că noi avem alte instrumente, ca parlamentari, dacă vrem să aflăm despre activitatea unui ministru în funcţie".

Roberta Anastase a mai apreciat că audierile sunt o oportunitate pentru a cunoaşte şi planurile unui potenţial ministru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb