Căldură extremă în anumite zone din Asia

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 26 aprilie

Căldură extremă în anumite zone din Asia

English Version

Ştirile despre căldurile excesive vin în valuri în această primăvară capricioasă. Un episod de căldură extremă se înregistrează miercuri în Thailanda şi Filipine. Thailanda traversează o nouă perioadă de caniculă, locuitorii din capitala Bangkok fiind îndemnaţi de autorităţi să rămână acasă.

"Atenţie, indicele de căldură a atins nivelul considerat extrem de periculos. Vă rugăm să vă abţineţi de la a petrece timp în aer liber", a avertizat pe municipalitatea (BMA) pe Facebook. Nivelul maxim de risc pentru sănătate este atins la Bangkok atunci când temperatura resimţită, calculată în funcţie de un indice care ia în considerare, pe lângă temperatură, vântul şi umiditatea, depăşeşte 52 de grade Celsius. Aprilie este considerată cea mai călduroasă lună în această ţară, însă în 2024 canicula este exacerbată de fenomenul meteorologic El Nino, care provoacă creşteri aproape record ale mercurului din termometre. Marţi, provincia nordică Lampang a înregistrat un vârf de căldură de 44,2 de grade Celsius, la doar câteva zecimi de recordul stabilit anul trecut la Tak (44,6 de grade Celsius), potrivit TMD. La Bangkok, metropola cu zece milioane de locuitori extrem de apreciată de turişti, temperaturile ar putea creşte şi mai mult în următoarele zile, au avertizat autorităţile locale.

Martie, aprilie şi mai sunt, de obicei, cele mai calde şi mai uscate luni ale anului în arhipelagul filipinez, dar şi aici condiţiile meteorologice sunt agravate în acest an de fenomenul meteorologic El Nino, potrivit climatoloagei Ana Solis de la agenţia naţională de meteorologie. La Manila, multe şcoli au suspendat cursurile faţă în faţă în favoarea învăţământului la distanţă. În capitală temperatura resimţită a fost de 45 de grade Celsius. Căldura s-ar putea intensifica în următoarele zile, a indicat specialista, potrivit căreia această probabilitate este de 50%. Circa jumătate din provinciile filipineze se află oficial în stare de secetă, iar ţara este printre cele mai vulnerabile la consecinţele schimbărilor climatice. Anul 2023 a fost cel mai cald înregistrat la nivel mondial. În Asia, impactul valurilor de căldură devine din ce în ce mai sever.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ciclu solar pe maxime plus trend ascendent temperaturi..

    prajeala 2024-2026 minim.. 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb