Calea ferată Budapesta-Belgrad, modernizată cu piatra furnizată de familia premierului Orban

George Marinescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 septembrie

Calea ferată Budapesta-Belgrad, modernizată cu piatra furnizată de familia premierului Orban

English Version

Modernizarea căii ferate Budapesta-Belgrad este o afacere de tipul win-win pentru premierul Viktor Orban, deoarece piatra necesară terasamentului este furnizată de o carieră al cărei proprietar este tatăl şefului guvernului Ungariei, susţine site-ul maghiar 444.hu, citat de hvg.hu.

Sursa citată arată: Despre acest lucru am aflat din documentele interne pe care le-am văzut, iar informaţia a fost confirmată de două companii de transport. Se ştia deja că companiile lui Lorinc Meszaros lucrează ca antreprenori principali la proiectul de construcţie gigantic, finanţat de stat. Cu toate acestea, detaliile investiţiei sunt ţinute secrete, aşa că până acum nu am putut şti că de pe urma ei beneficiază şi membrii apropiaţi ai familiei premierului Viktor Orban - dar acum am obţinut dovezi despre toate acestea. Potrivit documentelor, în perioada 2022-2023, peste 200.000 de tone de piatră folosite la calea ferată respectivă au fost transportate de la Gant, din mina familiei Orban. Piatra respectivă a fost comandată de compania deţinută de Lorinc Meszaros. Unul dintre documente mai arată că compania chineză de construcţii, care este principalul antreprenor al lucrării, pregătea semnarea unui contract în valoare de 1 miliard forinţi (n.red. - aproximativ 2.536.623 euro) pentru livrarea de piatră zdrobită de la Gant.

Jurnaliştii maghiari precizează că modernizarea respectivului tronson de cale ferată este cel mai mare proiect feroviar din Ungaria, iar valoarea lucrărilor se ridică la peste 800 miliarde forinţi (n.red. - aproximativ 2,03 miliarde euro), iar pentru implementarea proiectului statul maghiar a luat un împrumut din China.

"Este ca şi cum fiecare cetăţean maghiar ar fi contractat un împrumut de 70.000 forinţi, exclusiv pentru renovarea liniei de cale ferată Budapesta-Belgrad", susţine sursa citată.

Potrivit acesteia, Gyozo Orban, tatăl lui Viktor Orban, este proprietarul a două cariere. Prima se numeşte Dolomit Kft, unde Gyozo Orban deţine 51,1% din companie, restul acţiunilor fiind deţinute de 10 persoane care au fiecare o participaţie de 4,88%. A doua este Gant-Ko, unde tatăl premierului ungar este singur acţionar, deţinând 100%. Sursa citată arată că, potrivit bazei de date Opten, Gyozo Orban mai deţine şi compania PSU Ingatlanfejszo es Beruhazo Kft.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb