ZIARUL BURSA

17 septembrie
Ediţia din 17.09.2024
De ce tăierea dobânzilor de către Rezerva Federală contează pentru pieţele globale?

De ce tăierea dobânzilor de către Rezerva Federală contează pentru pieţele globale?

A.I.Piaţa de Capital / 17 septembrie

BNP Paribas: "Alegerile din Statele Unite vor avea o influenţă majoră, deoarece diferitele politici fiscale complică ciclul de reducere a dobânzilor" 

Barclays: "Piaţa acţiunilor este întotdeauna agitată în preajma primei reduceri, deoarece investitorii se întreabă de ce băncile centrale taie ratele"

Dolarul american s-a întărit după prima reducere a dobânzilor de către Fed, în trei din ultimele patru cicluri, conform JP Morgan

Există voci care susţin că unele boli sunt create artificial, concomitent fiind lansate remediile aferente acestora. (lustraţie: colaj de MAKE)

Boli create artificial; exemple (II)

George MarinescuInternaţional / 17 septembrie

Odată cu dezvoltarea Inteligenţei Artificiale şi utilizarea ei pe scară tot mai largă, industria farma se află într-un moment de răscruce în care va trebui să decidă modul în care va efectua cercetarea-inovarea-dezvoltarea din acest sector de activitate, dacă AI va prelua o parte importantă din R&D-ul farmaceutic sau dacă AI va asista personalul de specialitate doar pe anumite segmente ale inovaţiei în domeniul medicamentelor şi vaccinurilor pentru bolile viitorului.

Serbia în derivă

Cătălin AvramescuEditorial / 17 septembrie

Cătălin Avramescu

Suntem atât de preocupaţi de ceea ce se petrece dincolo de graniţa noastră estică - pe bună dreptate! - încât scăpăm din vedere o transformare îngrijorătoare care se întâmplă de ceva ani chiar lângă noi, la nici o oră cu maşina de Timişoara. Este vorba de deriva Serbiei către ultra-naţionalism.

Deputatul european a afirmat că în aceste momente pacientul nu mai este un cetăţean normal, ci doar pacient pentru că industria farma l-a transformat în pacient prin efectele adverse ale unor medicamente sau prin efectuarea unor analize.

Gheorghe Piperea: "Bill Gates a anunţat deja că trebuie să ne pregătim pentru o nouă pandemie; asta înseamnă că industria farma are deja vaccinurile"

George MarinescuMiscellanea / 17 septembrie

Apariţia unor noi boli concomitent cu apariţia unor noi vaccinuri şi medicamente reprezintă dovada că industria farma este implicată în transformarea cetăţenilor în simplii pacienţi, susţine deputatul european Gheorghe Piperea, avocat şi profesor universitar dr. la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Debut "verde" de săptămână la bursa noastră

BVB Debut "verde" de săptămână la bursa noastră

A.I.Piaţa de Capital / 17 septembrie

Tranzacţii cu mult sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut în mare parte creşteri, în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, în contrast cu scăderile pieţelor europene. Indicele BET, al celor mai...

TradeVille: Adobe Inc. - rezultate şi perspective

TradeVille: Adobe Inc. - rezultate şi perspective

F.A.Piaţa de Capital / 17 septembrie

Adobe a raportat rezultate solide pentru cel de-al treilea trimestru fiscal, care au depăşit estimările Wall Street, însă acţiunile au scăzut cu peste 9% în sesiunea after-hours, din cauza previziunilor sub aşteptări pentru trimestrul următor,...

Proces "greu" pentru lumea bună a fotbalului

Proces "greu" pentru lumea bună a fotbalului

O.D.Sport / 17 septembrie

Lumea bună a fotbalului se află în faţa unui moment care îi poate dicta viitorul curs al investiţiilor. Petro-dolarii pompaţi în fotbalul european lasă urme şi acestea pot crea probleme.

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a spus că noul an universitar la UMFST Târgu Mureş începe cu o serie de noutăţi, cu programe noi de studii, cum ar fi un program de licenţă în domeniul psihologiei, o serie de programe noi de studii de nivel masteral, şi anume Medical Humanity, asistenţă medicală militară, farmaco-vigilenţă şi asistenţă medicală specializată. (Sursa foto: https://blog.umfst.ro/)

Record de studenţi "boboci" pentru UMFST

O.D.Miscellanea / 17 septembrie

Toamna se strâng recoltele şi se numără studenţii. Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a declarat în cadrul ceremoniei de deschidere a anului...

Macro Newsletter 17 Septembrie 2024

Macro Newsletter 17 Septembrie 2024

Macroeconomie / 17 septembrie

Preţurile de consum din Franţa şi-au temperat creşterea anuală în august 2024, până la 1,8% de la 2,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după o creştere de 0,2% în luna anterioară.

Declinarea substantivelor: gen, număr şi caz şi ţoape

George ChiriţăMiscellanea / 17 septembrie

George Chiriţă

Opinia publică a fost recent preocupată de problema Imane Khelif, pugilista cu sex incert căreia i se încălcau nişte drepturi competiţionale şi s-a lamentat cu referire la cealaltă pugilistă care a fost bătută de cea care se simţea femeie, dar...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo