Digi îşi va răscumpăra obligaţiuni în valoare de 450 milioane euro

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 septembrie

Digi îşi va răscumpăra obligaţiuni în valoare de 450 milioane euro

English Version

În iunie, Digi a accesat o facilitate de credit în valoare de 150 milioane euro, cu scopul de a rambursa o parte din obligaţiunile grupului

Subsidiara din ţara noastră a Digi Communications (DIGI) şi-a exercitat dreptul de răscumpărare a obligaţiunilor senioare garantate cu scadenţa în 2025, în valoare principală de 450 milioane de euro, conform unui raport al operatorului de telecomunicaţii publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit documentului de la bursă, Digi şi-a exercitat dreptul de răscumpărare a obligaţiunilor pentru data de 27 septembrie 2024. "Preţul de răscumpărare al obligaţiunilor este de 100% din valoarea principală a titlurilor care urmează să fie răscumpărate, plus dobânzile acumulate şi neplătite din data de 5 august 2024 până la (dar fără a include) dată răscumpărării, şi sumele suplimentare, dacă există", se menţionează în raport.

Cu excepţia cazului în care emitentul nu îşi îndeplineşte obligaţia de a efectua plata răscumpărării, dobânda obligaţiunilor va înceta să se acumuleze începând cu data răscumpărării, adică 27 septembrie 2024, mai reiese din documentul de la BVB. De asemenea, se menţionează că obligaţia companiei de a răscumpăra obligaţiunile depinde de o condiţie de finanţare, care deja a fost îndeplinită.

Din raportul de la BVB reiese dobânda obligaţiunilor este de 2,5% pe an.

În luna iunie, ING Bank anunţa că a susţinut Digi România şi Digi Communications, compania mamă a operatorului de telecomunicaţii, în aranjarea unei facilităţi de credit în valoare de 150 milioane de euro, pe o perioadă de trei ani de la prima utilizare. Banii urmează să fie folosiţi pentru rambursarea obligaţiunilor grupului, în valoare de 450 milioane de euro, cu scadenţă în anul 2025.

Acţiunile Digi Communications au avut o creştere puternică în acest an, pe fondul unui cumul de evenimente. La începutul lunii aprilie, emitentul a anunţat vânzarea de către Digi Spania a unei reţele de internet de fibră optică pentru un preţ de până la 750 milioane de euro. Compania va investi sumele rezultate în urma tranzacţiei tot în Spania, a doua sa piaţă după România, inclusiv pentru a prelua spectru în valoare de 120 milioane de euro. Apoi, la jumătatea lunii mai, operatorul pieţei noastre de capital a anunţat că acţiunile Digi Communications urmau să fie incluse în indicii MSCI Frontier şi MSCI Romania, începând din iunie. Pentru cel de-al doilea trimestru al anului, Digi a raportat venituri de 472,8 milioane de euro, cu 14,1% peste cele din trimestrul al doilea al anului trecut, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 28,8 milioane de euro, în creştere cu 80%.

Digi Communications se află printre preferatele fondurilor de pensii Pilon II. La finele lunii iulie şase din cele şapte fonduri aveau acţiuni ale operatorului de telecomunicaţii. În total, fondurile aveau aproape 13,6 milioane de acţiuni DIGI, echivalentul a 38,3% din acţiunile de clasă B, listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Evaluarea bursieră a operatorului de telecomunicaţii se ridică lapeste 6,5 miliarde lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb