Călin Georgescu azi şi mâine, după cei trei candidaţi suveranişti de ieri - Episodul 2

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 6 martie

Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru de finanţe în Guvernele (PSD) Ponta şi Dăncilă, care şi-a anunţat, anul trecut, candidatura la preşedinţie din partea Blocului Suveranist Român, susţine că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, actualul premier al României, nu a absovit examenul de bacalaureat. Imagine preluată de pe TikTok.

Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru de finanţe în Guvernele (PSD) Ponta şi Dăncilă, care şi-a anunţat, anul trecut, candidatura la preşedinţie din partea Blocului Suveranist Român, susţine că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, actualul premier al României, nu a absovit examenul de bacalaureat. Imagine preluată de pe TikTok.

English Version

MAKE

Prin contrast cu cei trei suveranişti de ieri, candidaţi la Preşedinţie, Călin Georgescu prezintă (nu ştiu de ce) faima unui cărturar, deşi el este agronom, ceea ce se face oarecum sesizabil.

Într-adevăr, mişcarea lui politică "Pământul strămoşesc" dispune de un Program economic şi social, intitulat "Hrană, Apă, Energie". Programul promite.

Mie îmi plac promisiunile.

Sunt încântat să citesc promisiuni minunate:

- Şomaj zero într-un an de la preluarea puterii de către un guvern de demnitate naţională şi declanşarea revoluţiei sustenabilităţii.

- Impozitare zero, timp de 10 ani, a sectorului IT din România.

- Impozitare zero, timp de 10 ani, a gospodăriei ţărăneşti de subzistenţă.

- Impozitare zero a oricărei ferme mici şi mijlocii care face parte dintr-o cooperativă legal întemeiată.

- Impozitare zero a întregului ciclu de producţie şi distribuţie a produselor tradiţionale româneşti care îndeplinesc sau depăşesc normele agriculturii biologice.

- Wi-fi gratuit în toată România în 5 ani.

Lista e mai mare, consultaţi-o la adresa https://www.pamantulstramosesc.ro/proiect-de-tara-hrana-apa-energie/

Repet, promisiunile îmi plac, mă fac să visez.

Nu, nu am să spun că ele sunt utopice, ba chiar cred că se pot îndeplini, dacă, aşa cum Călin Georgescu sugerează, un om providenţial metamorfozează prin credinţa sa dezbinarea în mobilizare populară în jurul proiectului, dezolarea şi lipsa de respect le transformă în demnitate, dacă eforturile tuturor sunt reunite inteligent şi descurajarea dispare prin eradicarea corupţiei. Hai să vedem dacă omul providenţial poate fi Călin Georgescu, aşa cum el se recomandă.

Omul se manifestă pe TikTok, în acelaşi loc folosit de (urmează o trecere în revistă relativ sistematică):

1.Curvele tunate, dar şi cele grase şi bătrâne care dansează languros - "Dă-mi tap-tap!", ţipă ele (şi primesc, este vorba despre bani şi cerşetorie on-line);

2.Împreună cu taximetrişti care pun muzică la cerere, sau cu Nik din N&D care face acelaşi lucru cu taximetriştii;

3.Cu profeţi creştini (în majoritate sunt transilvăneni şi citesc pe silabe) sau cu profeţi iudei agramaţi (dar trăncănind rapid, cu accent moldovenesc), care se întrec în a ne învăţa prostii despre Biblie şi Dumnezeu;

4.La un loc cu Grigore Leşe, care, fiind legendă vie în mintea lui, îşi suspendă spectacolul început pe scena oraşului său de baştină, ca să-i facă scandal prelungit unei concetăţene că a întârziat şi vezi pe scaune femei cu mâna la gură, care, cunoscându-i în mod particular hibele, se întreabă una pe alta dacă el este iarăşi beat;

5.La un loc cu prezentarea tehnicii horticole, prin care o tulpină de tomate cufundată într-un ou crud de găină rodeşte ouă după cincizeci de zile;

6.Cu vânzătoarele de la supermarket, care, cu telefonul sub casa de marcat, transmit în timpul serviciului cum încasează, dau restul şi eliberează bonul; sau eleve de liceu care transmit live cursurile de matematică şi chicotesc la propunerile obscene;

7.Împreună cu antisemiţi furioşi că legionarii au fost suflete curate, lumea este condusă de jidani, România este condusă de jidani, Klaus Iohannis e jidan, Băsescu şi Iliescu sunt jidani, dar Iisus Cristos nu a fost jidan ("nu, băieţică, mai citeşte!, cum să fie Iisus jidan?!"), jidanii sunt peste tot, au cumpărat trei milioane de apartamente în Bucureşti, vor să ne transforme în Jidania şi trăiască Putin - singura noastră speranţă - şi trăiască Palestina;

8.El apare la un loc cu Lupoaica din Carpaţi şi cu liota de fundamentalişti traco-geţi-dacici, care au descoperit că Iisus a fost dac şi s-a plimbat de colo-colo prin Dacia, că izvorul civilizaţiei este în Dacia, că persanii şi chinezii sunt daci, că sumerienii au învăţat de la daci, că scrierea a fost inventată în Dacia, că limba latină este de fapt limba dacilor şi că dedesubtul României se găseşte o boltă care ne protejează de orice ameninţare şi o dronă a fost deja pulverizată;

9.Cu un om al străzii intervievat asiduu de un frizer admirativ, care îl crede Socrate, îi spune "dumneavoastră" şi îi soarbe înţelepciunea exprimată în termeni de "fraieri" şi "bengoşi";

10.Cu adepţii teoriei că Pământul este plat şi că deasupra este o semisferă inexpugnabilă, de care rachetele se izbesc şi cad pe jos.

Acest mediu delicios, mai mult expresiv decât regular, se completează cu transmisiuni live care frizează infracţionalitatea - părinţi care îşi pun fetiţele în vârstă de 10-11 ani să danseze (ele nu că nu se împotrivesc, ci devin agresive dacă le acuzi părinţii că le exploatează), copii cu handicap scoşi la cerşit online.

Atmosfera le vine ca o cască de oxigen "suveraniştilor" Şoşoacă, Simion şi Călinescu, care se dau în stambă pe TikTok.

Călin Georgescu azi şi mâine, după cei trei candidaţi suveranişti de ieri - Episodul 2

Grotescul TikTok-ului dă, însă, un efect ciudat în coliziune cu relativa lipsă de umor a "cărturarului" Călin Georgescu, un fost funcţionar ONU, care a îndeplinit şi o funcţie în Clubul de la Roma, se înfăţişează decent, la costum şi cravată, are un limbaj civilizat, fără vreo vulgaritate, şi cu toate acestea apare frecvent în acest cuib de cuci.

Deosebirea contrariază.

Dar, dacă-l depănuşăm pe Călin Georgescu de CV, de gulerul alb şi de cravată, constatăm că ştiuletele are boabele întrucâtva răzleţe.

Vom vedea asta mâine.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Excelent articol. Deontologic sunteți no 1. In Romania. Aveți și un talent rarisim. Însă umorul dumneavoastră valorează mai mult decât 3 religii la un loc. Ar fi înălțător dacă ați reuni toate articolele într-un roman. Intitulat simplu Make ! Felicitări domnule Make. Ați ridicat stacheta jurnalismului și editorialistului foarte foarte sus. Echilibru și talent , greu de egalat. Mă bucur să vă citesc și recitesc, am multe de învățat citind ziarul și articolele dumneavoastră. Mulțumesc. Este foarte dificil sa fii onest cu toată lumea, în același timp, chiar când sunt interese contrare tie, și totuși reușiți să fiți unul din cei mai , aproape, imparțiali jurnaliști. Sunteți un om puternic . Foarte puternic . Felicitări !

    1. Ha. ha!

      Desigur, asta mi-am scris-o singur! 

      M-am obisnuit atit de tare sa fiu injurat, incit aceasta superlativa este neverosimila. 

      Am citit-o atent, cu degetul pe butonul "Sterge opinia". 

      Am verificat, cognomenul "Fratii Jderi" aparea mai de demult in comentarii. 

      Nu stiu ce sa fac. 

      Acum ar trebui sa-mi astept biografii si sa-mi aleg alt cimitir decit al mosilor si stramosilor mei. 

      Imi fac monument. 

      Multumesc, Fratii Jderi! 

      In sinea mea, asa cred si eu.

      Dar n-am vrut sa spun nimanui. 

      Într-adevăr, toate articolele ar trebui reunite într-o carte . Ar avea și ținerii de învățat dintr-o sursă adevărată . Restul e zgomot și prostie .

    Jurnalism adevărat ! Felicitări și mulțumiri !

    Excelent articol!

    Dintr-un condei, o radiografie a imposturii și șarlataniei de toate felurile!

    Mulțumim și așteptăm continuarea! 

    Dincolo de aprecierea pentru articol, admiratia mea pentru autor si pentru rabdarea de a sta pe TikTok pentru a distinge si analiza speciile pe care ni le-a infatisat in articol. Marturisesc ca eu as fi abandonat dupa 10 minute

    Ciolacu n-are bacu??

    1. cred ca l-a obtinut in a doua parte a varstei a doua.

      Asa zice Teodorovici.

      Si ce daca. Il va obtine la fel ca si diploma de facultate.

    hoti si mincinosi toti

    1. Felicitări și mulțumiri !

    Exceptional!

    Frumos articol. L-a inceput am zambit, am ras, insa apoi am inceput sa ma intristez. De ce? Pt ca articolul prezinta realitatea crunta a votantilor, a viitorului tarii. Iar acest lucru ma intristeaza. Nr celor descrisi de dvs este, din pacate, foarte mare si in crestere. Si avand in vedere educatia ce se preda, atat in scoala cat si acasa, nu imi fac sperante prea mari pt un viitor mai bun. Acum vreo 8 ani discutam cu coleg diverse( baiatul este cu diverse teorii, soros, sistemul, etc nu intru in dezbatere) si mi-a zis un lucru care mi-a ramas in cap si anume: vei vedea ca in cativa ani nu vei avea cu cine sa votezi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb