Călin Popescu-Tăriceanu - "Relaxarea fiscală nu va continua în 2008!"

Cristina Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 27 februarie 2008

Călin Popescu-Tăriceanu - "Relaxarea fiscală nu va continua în 2008!"

Guvernul asigură investitorii străini de stabilitatea sistemului legislativ şi predictibilitate în taxare

Premierul Călin Popes­cu Tăriceanu a declarat ieri că relaxarea fiscală nu va continua în 2008 şi că diminuarea TVA-ului pentru alimentele de bază nu este decât un anunţ electoral care nu va fi pus în aplicare. Domnia sa i-a asigurat pe actualii şi potenţialii investitori străini în România că perioada următoare va fi una de stabilitate şi predictibilitate în ceea ce priveşte sistemul legislativ şi cel fiscal. Această declaraţie vine să încheie o perioadă de tranziţie şi armonizare cu legislaţia europeană în ceea ce priveşte normele juridice aferente acestui domeniu.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a semnalizat ca priorităţi ale Guvernului în 2008 reducerea deficitului bugetar şi a cheltuielilor, prioritizarea investiţiilor, iar ca obiectiv fundamental, reducerea inflaţiei prin diminuarea volumului creditării şi creşterea dobânzilor, sprijinind în totalitate politica Băncii Naţionale a României. Indicele inflaţiei este programat să ajungă în limita prevăzută de BNR în a doua jumă­tate a acestui an, potrivit declaraţiilor primului-minis­tru.

De asemena, Guvernul se va preocupa în acest an şi de extinderea investiţiilor străine directe în România, având în vedere că au fost deja create condiţiile economice generale, după cum a mai menţionat domnul Tăriceanu, această strategie având ca obiectiv principal finanţarea deficitului de cont curent.

Ceea ce trebuie consolidat în 2008 va fi, în opinia primului-ministru, diminuarea taxărilor şi cresterea investiţiilor concrete în infrastructură, sănătate, educaţie şi agricul­tură.

Pentru infrastructura drumurilor şi căilor ferate, indus­tria aeronautică şi cea energetică, guvernul face apel la sectorul companiilor, având în vedere necesitatea de a accelera privatizarea în aceste domenii.

Cu toate acestea, primul-ministru îi atenţionează pe investitori să nu conteze pe nivelul scăzut al salariilor din România, pentru că a început deja armonizarea cu salarizarea Uniunii Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb