Camera de Comerţ Britanică Română, cu sprijinul Camerei de Comerţ Eleno-Română, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Asociaţia pentru Dezvoltarea şi Promovarea Telemedicinei, BDR Associates, Tarus Media şi Oameni şi Companii, au organizat în data de 22 Septembrie o conferinţă pe tema asistenţei medicale, axată pe tendinţele actuale din industria farmaceutică în raport cu sustenabilitatea mediului, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, dezbaterea s-a focusat pe oportunităţile generate de instrumentele şi serviciile digitale disponibile în prezent pentru a sprijini tratamentul pacienţilor şi pentru a îmbunătăţi performanţa şi calitatea sistemelor de sănătate actuale. Această discuţie a contextualizat perspectivele de reglementare la nivel naţional şi cele mai eficiente modele de practici pentru companiile active în domeniul sănătăţii, împreună cu mediul academic şi cel privat.
Evenimentul a fost moderat de Dr. Bogdan Cristian Pană - doctor în Sănătate Publică şi Management, lector în cadrul Departamentului de Sănătate Publică şi Management al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti - cu o experienţă bogată în sistemele de sănătate publică şi privată din România. El a menţionat: "Noile tendinţe în asistenţa medicală digitală fac loc unor oportunităţi pentru un acces mai bun, creşterea disponibilităţii, însă acestea vin şi cu provocări şi întrebări privind inegalităţile şi aplicarea malpraxisului. Evenimentul a avut parte atât de dezbateri interesante, cât şi de opiniii din partea experţilor din domeniu."
"A fost o adevărată plăcere să văd un grup atât de puternic de minţi sclipitoare lucrând împreună pentru aceleaşi obiective, mai exact, prosperitatea continuă şi atenţia la calitatea asistenţei medicale în România", a spus Colin Lovering, preşedintele BRCC.
"Conferinţa în domeniul asistenţei medicale organizată de BRCC a reunit importanţi acţionari specializaţi în asistenţa medicală, printre care şi ADPT - Asociaţia pentru Dezvoltarea şi Promovarea Telemedicinei - Telios Care, Regina Maria, ETeledoc, Danilescu Hulub & Partners, cu panelişti preocupaţi să analizeze şi să dezbată provocările reale cu care se confruntă astăzi asistenţa medicală şi să introducă idei şi abordări noi care pot ajuta la începerea remedierii unor probleme existente. Au fost prezentate idei inovatoare, care sprijină tehnologia sănătăţii, sănătatea digitală şi telemedicina, precum şi o nouă legislaţie." Charles Crocker, Vicepreşedinte BRCC.
Panelul I: "Coaliţia pentru asistenţă medicală sustenabilă şi îmbunătăţirea standardelor de îngrijire a pacienţilor" s-a concentrat pe principalele provocări pentru sistemul local de sănătate din România, precum şi pe dezbateri despre un sistem medical local mai bun pentru pacienţi şi rolul digitalizării, subliniază sursa citată.
Dragoş Butufei, fondator Doctor Tom a menţionat: "Industria sănătăţii este una dintre cele mai complexe la nivel global. Ea reprezintă unul dintre cei mai importanţi piloni ai unei societăţi. Nu sunt medic, dar experienţa mea profesională în mediul sanitar privat m-a determinat să-mi continui misiunea. Proiectul Doctor Tom reprezintă experienţa mea generală de-a lungul vieţii şi face parte din ceea ce sunt."
Panelul II: "Oferirea asistenţei medicale în România în contextul sustenabilităţii" - în cadrul acestui panel, discuţiile s-au axat pe frontul tehnologic ca fiind cheia pentru un sistem medical îmbunătăţit, subliniind câteva soluţii digitale oferite de Regina Maria, ETeledoc şi Telios pentru a susţine o interfaţă mai eficientă cu pacienţii şi un acces mai rapid şi mai uşor pentru specialităţile de urgenţă.
BRCC le mulţumeşte tuturor partenerilor evenimentului pentru susţinerea oferită în organizarea conferinţei: Parteneri Silver: Regina Maria, Parteneri Bronze: Groupama Asigurări, Cytogenomic Medical Laboratory, Parteneri instituţionali: Camera de Comerţ Bilaterală Eleno-Română, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Asociaţia pentru Dezvoltarea şi Promovarea Telemedicinei, Parteneri Strategici: BDR Associates şi Parteneri Media: Taurus Media şi Oameni şi Companii.
Camera de Comerţ Britanică Română îşi asumă angajamentul de a se implica şi de a activa în reprezentarea interesului membrilor noştri în sectorul sănătăţii şi contribuţia la digitalizarea sistemului, BRCC fiind şi co-preşedinte împreună cu CCIFER în grupul de lucru CDR Healthcare. Începând cu anul trecut, BRCC a creat un grup de lucru intern pe Sănătate pentru a pune în practică mecanisme de cooperare, pentru a încuraja schimbul de bune practici, idei, diagnostice şi oportunităţi în domeniul sănătăţii. Obiectivele principale ale grupului sunt: promovarea expertizei britanice în domeniul sănătăţii, prin prezenţa mai multor acţionari din acest sector, membri ai BRCC, contribuirea la îmbunătăţirea sistemului de sănătate din România cu ajutorul unor expertize britanice recunoscute la nivel mondial, precum şi încurajarea schimbului de bune practici şi a cooperării între diferiţi acţionari din sector, se mai arată în comunicat.