Camera deputaţilor dezbate proiectul de lege al lui Teodorovici prin care sunt salvate terasele construite ilegal

A.P.
Miscellanea / 26 octombrie 2020

Camera deputaţilor dezbate proiectul de lege al lui Teodorovici prin care sunt salvate terasele construite ilegal

Un proiect de lege care ar scăpa de la demolare terasele construite ilegal pe litoralul Mării Negre intră azi la dezbateri în Comisia pentru buget din Camera Deputaţilor pentru raport, ultimul pas înainte de votul final din camera decizională, potrivit g4media.

Proiectul, care a trecut deja de Senat, conţine un amendament depus de Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor în guvernul Dăncilă şi un influent politician în Dobrogea, amendament ce face practic imposibilă demolarea teraselor construite ilegal.

Amendamentul a fost depus în primăvară, în plină campanie de demolare a teraselor fără autorizaţie din Constanţa, Mamaia, Năvodari şi celelalte staţiuni de la mare.

Cum apără Teodorovici terasele ilegale. Fostul ministru al Finanţelor a depus în Comisia de buget din Senat un amendament la legea de aprobare a OUG 75/2020, ordonanţă care se referă la salariile poliţiştilor şi nu are nicio legătură cu terasele. Amendamentul lui Teodorovici introduce două modificări majore la Legea 50/1991 privind autorizarea construcţiilor, modificări prin care introduce practic în legalitate construcţiile ridicate fără autorizaţie pe litoral până la 1 ianuarie 2020.

Amendamentul depus de Teodorovici a fost votat de membrii Comisiei de buget din Senat în 16 iunie, apoi proiectul de lege a trecut şi de plenul Senatului în aceeaşi zi. Urmează votul decisiv din Camera Deputaţilor. Vezi aici parcursul proiectului de lege.

De ce acum. Pe litoral a început în această primăvară o acţiune de demolare a teraselor ilegale. Administratia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) a început să controleze la mijlocul lunii mai firmele de pe plajele din Constanţa şi Năvodari. În total, autorităţile au descoperit aproximativ 140 de beach baruri construite ilegal, au dat amenzi în valoare de aproximativ 75.000 de lei şi au dispus demolarea construcţiilor ilegale. De asemenea, ABADL a făcut un borderou cu toate construcţiile ilegale descoperite, pe care l-au trimis către Parchetul Curţii de Apel Constanţa.

ABADL a reuşit să demoleze în total 3 beach-baruri de pe plaja din Constanţa, iar alte aproximativ zece firme au desfiinţat de bunăvoie terasele. Însă sunt mulţi patroni care nu vor să ia nicio măsură, iar alţii au acţionat în instanţă ABADL, scrie g4media.

Doar pe plaja din Năvodari, inspectorii ABADL au identificat aproximativ 80 de beach-baruri care nu respectă legea.

Legăturile indirecte ale lui Teodorovici cu terasele de pe Litoral. Potrivit declaraţiei sale de interese, Eugen Teodorovici este asociat în firma TMC Romteam Business SRL cu George Răzvan Micu.

George Răzvan Micu este, la rândul său, administrator al firmei Noche Caliente SRL, al cărei acţionar unic este Mirela Matichescu, administrator public al judeţului Constanţa, potrivit portalului Confidas. Firma Noche Caliente a închiriat două sectoare de plajă la Năvodari şi a ridicat fără autorizaţie baruri şi terase, care acum trebuie demolate, după cum a anunţat şeful Administratiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Bogdan Bola. Una dintre aceste terase pe plajă se numeşte Massaranduba.

Mirela Matichescu, care deţine 100% din firma administrată de partenerul de afaceri al lui Eugen Teodorovici, a contestat în instanţă decizia de demolare. "Am contestat, într-adevăr, măsura de demolare în 72 de ore a construcţiilor de pe plajă. Până la ora actuală, n-au fost în stare să scoată un PUZ al apelor, au pretenţia să funcţionăm după un PUZ din 2007. La vremea aceea, în zonă erau numai boscheţi. Suntem agenţi economici care plătim taxe şi impozite pentru construcţii. Noi avem contract cu ABADL, însă nu putem să punem pe plajă doar şezlonguri, pentru că nu faci profit. Este normal să oferi clientului condiţii. Am făcut toalete, beach baruri. Ei spun că nu avem autorizaţie. Vrem să intrăm în legalitate, să ne lase să intrăm în legalitate, nu sunt infractori, În situaţia mea, sunt sute de agenţi economici care vor să intre în legalitate", a declarat Matichescu pentru publicaţia locală Replica.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Proiect pentru ocrotirea infractorilor si utinerea infractiunilor.

    PSD-ul are o mare problema cu cinstea si activitatile cinstite - nu le agreeaza, in schimb sustine din rasputeri to ceea ce este ilegal si infractional.

    La asa partid, asa proiect. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb