Camera Deputaţilor interzice publicitatea stradală a jocurilor de noroc

V.D.
Politică / 17 octombrie 2018

Camera Deputaţilor interzice publicitatea stradală a jocurilor de noroc

Camera Deputaţilor a decis, astăzi, să fie interzisă afişarea în exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau jackpot-uri reale sau simulate.

Deputaţii au introdus un amendament în acest sens la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 42/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul jocurilor de noroc.

Ordonanţa urmăreşte asigurarea unei mai bune gestionări a pieţei specifice şi adaptarea la practica europeană în domeniul jocurilor de noroc tradiţionale şi la distanţă.

"Se interzice afişarea în exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau jackpot-uri reale sau simulate", prevede proiectul de aprobare a OUG.

Potrivit raportului comisiei, această modificare urmăreşte în primul rând protecţia consumatorilor din domeniu, în sensul în care prin afişarea în exteriorul locaţiilor a unor promoţii reale sau simulate, jucătorilor li se induce senzaţia că pot câştiga mult mai mult la unii operatori, ceea ce duce la practici de încurajare a jocului. Aceste practici nu sunt uniforme, situaţii care pot da naştere la aspecte de neconcurenţialitate între operatori.

"Operatorii economici care desfăşoară activităţi de producţie, distribuţie, reparaţii şi întreţinere pentru mijloacele de joc, import, export, achiziţie intracomunitară, livrare intracomunitară sau alte activităţi cu mijloace de joc, în scopul comercializării sau utilizării, sub orice formă, pe teritoriul României, sunt obligaţi să obţină licenţă de la Comitetul de Supraveghere al ONJN. De asemenea, au obligaţia ca în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării operaţiunilor de producţie, import, export, achiziţie sau livrare intracomunitară în documentele contabile sau a operaţiunilor de comercializare ori utilizare sub orice formă pe teritoriul României, conform prevederilor Legii contabilităţii nr. 82/1991, să declare aceste mijloace de joc ONJN", prevede textul adoptat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb