Camera Reprezentanţilor a votat pentru inculparea lui Donald Trump

A.M.
Internaţional / 19 decembrie 2019

Donald Trump

Donald Trump

Membrii Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite au votat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, ambele articole de inculpare a preşedintelui american Donald Trump pentru abuz de putere, în vederea demiterii acestuia, relatează site-ul postului CNN.

Potrivit sursei citate, în Camera Reprezentanţilor s-au consemnat peste 216 voturi "pentru", acesta fiind numărul necesar pentru punerea sub acuzare a preşedintelui. Ambele articole de inculpare a lui Donald Trump pentru abuz de putere au fost aprobate cu 230 de voturi "pentru", din partea democraţilor şi 197 "împotrivă", informează Hotnews.ro.

"Ziua de astăzi marchează punctul culminant al unuia dintre cele mai ruşinoase episoade politice din istoria ţării, Fără a avea nici măcar un singur vot din partea republicanilor şi fără a avea nicio dovadă a vreunei nereguli, democraţii au forţat adoptarea articolelor nelegitime privind inculparea preşedintelui donald Trump, în Camersa Reprezentanţilor. Demoraţii au ales să acţioneze în mod partizan în pofida faptului că preşedintele nu a făcut nimic greşit. Săptămâni de audieri au dovedit că nu a făcut nimic greşit.", se menţionează într-o declaraţie a secretarului de presă al Casei Albe.

"Preşedintele este încrezător că Senatul va restabili ordinea onestitatea şi procedura corectă, care au fost ignorate de Camera Reprezentanţilor, el este pregătit pentru următorii paşi şi încrezător că va fi complet absolvit de orice vină", se arată în declaraţie.

Trump a postat pe Twitter un mesaj în care spune că, "în realitate, nu eu sunt ţinta, ci tu. Eu doar le stau în cale".

Donald Trump devine astfel doar al 3-lea preşedinte american pus sub acuzare, după Andrew Jackson în 1868 şi Bill Clinton în 1998. Richard Nixon a scăpat de umilinţa de a fi primul preşedinte al Statelor Unite înlăturat din funcţie, dându-şi demisia în urma scandalului Watergate, înaintea votului de punere sub acuzare.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Probabilitatea ca acesta să fie găsit vinovat însă rămâne minimă, întrucât votul aparţine Senatului controlat de republicani. Liderul senatorilor Republicani, Mitch McConnell, a şi declarat de altfel, imediat după încheierea votului, că nu există nicio şansă ca preşedintele să fie înlăturat din funcţie de către Senat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb