CAMPANIA ABIA A ÎNCEPUT: Liberalii acuză PSD că încalcă legea alegerilor locale

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 11 mai 2004

PSD a încălcat legea electorală chiar din prima zi a campaniei, prin faptul că în emisiunile de ştiri ale mai multor posturi de televiziune au fost prezentaţi unii candidaţi social-democraţi, a arătat, ieri, Ludovic Orban, preşedintele PNL Bucureşti. Domnia sa şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că TVR şi unele posturi private au prezentat, la sfîrşitul săptămînii trecute, evenimente legate de campania electorală a PSD, deşi legea prevede clar că toţi candidaţii pot apărea doar în cadrul unor emisiuni electorale. "Nici nu a început bine campania electorală, că PSD a şi încălcat legea a cărei respectare ar trebui să o impună. I-am văzut pe Mircea Geoană acordînd premii, pe Ioan Rus lansîndu-se la Cluj şi pe ministrul Oprea alergînd la cross", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban.

Liderul PNL Bucureşti a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să sancţioneze orice încălcare a reglementărilor în vigoare şi a rugat posturile de televiziune să nu se lase intimidate de candidaţii PSD.

Răpunzînd, parcă, sesizării PNL, CNA a somat public posturile TVR 1, RealitateaTV, PrimaTV şi OTV pentru că au difuzat emisiuni electorale în zilele de duminică şi sîmbătă şi pentru că au prezentat candidaţi în afara emisiunilor electorale.

În altă ordine de idei, candidatul PNL de la sectorul 4, Adrian Inimăroiu, a atras atenţia că primarul PSD al aceluiaşi sector, Vasile Mihalache, a ocupat toate spaţiile de afişaj. "Vasile Mihalache ar trebui să-şi dea singur amendă pentru afişaj electoral ilegal, deoarece a ocupat toate locurile de afişaj", a declarat, ieri, Adrian Inimăroiu. Legea prevede clar că fiecare partid are dreptul la un singur afiş pe un panou, în vreme ce oamenii lui Mihalache au acoperit toate panourile. Potrivit lui Adrian Inimăroiu, Vasile Mihalache a mai încălcat legea şi pentru că pe afişe nu figurează editura şi tipografia care le-au realizat, iar afişele depăşesc măsurile legale. Candidatul liberal a declarat că va sesiza BEC şi Curtea de Conturi privind ilegalităţile din sector.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb