CAMPANIE ELECTORALĂ EXPLOZIVĂ Posibil duel Tăriceanu-Băsescu pentru Primăria Capitalei

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 18 ianuarie 2016

Posibil duel Tăriceanu-Băsescu pentru Primăria Capitalei

Campania electorală pentru Primăria Capitalei se anunţă a fi extrem de dură, mai ales că doi politicieni de prim rang, care au ocupat cele mai înalte funcţii în stat, par decişi să intre în această bătălie. Traian Băsescu, fost preşedinte al ţării, şi Călin Popescu Tăriceanu, fost prim-ministru şi actual preşedinte al Senatului, se pot confrunta pentru postul de edil al Bucureştiului, ambii lăsând să se înţeleagă că ar fi dispuşi să candideze. Foşti parteneri în cadrul Alianţei DA în 2004, cei doi au rupt orice colaborare, după ce în iulie 2005 Tăriceanu a refuzat să prezinte demisia Guvernului, menită să provoace alegeri anticipate. Între preşedinte şi premier a existat un adevărat război în perioada 2005- 2008. În ultimii ani, cei doi nu au ratat nicio ocazie ca să-şi trimită săgeţi sau să se acuze de diverse manevre politice de culise. O confruntare directă într-o campanie electorală poate reprezenta ocazia perfectă pentru plătirea unor "poliţe mai vechi".

Chiar dacă la un moment dat Traian Băsescu a anunţat că nu va mai candida pentru nicio funcţie, ultimele declaraţii lasă să se înţeleagă că ar fi dispus să se transforme în "locomotiva" Partidului Mişcarea Populară: "Vrem să ne menţinem emblema de partid nou. Chiar dacă eu sunt vechi, partidul îşi menţine structura de 80% de oameni care nu au mai făcut politică până acum. Nu avem în vedere preluări nici de la UNPR, nici de la PSD, PNL, de la Geoană, nici de la nimeni. Obiectivul nostru nu este să facem nişte alianţe cu care să ajungem la putere. Obiectivul nostru este să construim un partid de 35-45% credibil şi care să poată fi o alternativă la cele două partide care au trecut prin tranziţie, PSD şi PNL". Chestionat pe marginea posibilei candidaturi, Traian Băsescu a spus: "Vreţi să vă spun secrete? Niciodată nu am exclus, dar nici nu am afirmat că o voi face. Răspunsul va veni la momentul potrivit."

În ceea ce îl priveşte pe Călin Popescu Tăriceanu, acesta şi-a exprimat, încă din decembrie 2015, disponibilitatea de a candida: "Nu vă imaginaţi cumva că îmi va fi frică cu un astfel de rol, de primar al Bucureştiului. Am şi pricepere profesională, şi experienţă politică şi administrativă pentru a face faţă cu bine unei astfel de funcţii. Obiectivul meu principal este să duc ALDE în Parlament, să pot conduce ALDE în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Dacă merg la primărie, atunci trebuie să schimbăm în mod radical strategia, iar această decizia nu o voi lua de unul singur". Traian Băsescu nu a rata momentul pentru o primă "săgeată": "Tăriceanu n-a câştigat niciodată când a fost vorba de vot. Ori a fost cap de listă, ori a fost numit. Îmi aduc aminte cu ce sacrificii a ieşit parlamentar pe la Ilfov, cu nişte artificii. Pe vot direct nu-l văd bine, nici măcar în faţa lui Buşoi".

Până acum, au anunţat oficial că au intrat în cursa pentru primăria Bucureşti Cristian Buşoi (PNL) şi Adrian Thiess (independent), iar în PSD se vorbeşte tot mai insistent de candidatura Gabrielei Vrânceanu Firea.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Tanda cu manda.

    Va mai aduceti aminte: Tariceanu a pierdut intotdeauna;in favoarea lui Basescu. 

    Intre cele doua fosile, staif de Bucuresti are Tariceanu. Lumea isi aduce aminte de vesnicul santier de pe vremea lui Basescu de marile borduriade continue si de parcarile lui Cocos. Nu vad cum Basescu ar avea vreo sansa indiferent cati bani investesc prietenii lui in campanie.

    1. Independent de confruntarea Jurassic dintre cei doi, succes noilor figuri.

      doar staif, in rest e gaunos-dar veti avea ce meritati

      va spun eu,o sa castige adriam theiss.de ce?este omul lui domnul Ion Iliescu.

    Cautati-va un barbat hotarat, capabil, intre 40-50 ani (pentru a avea si ceva experienta) si trimiteti pensionarii in parc, ca sa se joace cu nepoteii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb