CAMPANIE ELECTORALĂ Liniştea dinaintea furtunii!

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 6 octombrie 2014

Liniştea dinaintea furtunii!

Primele ore ale campaniei electorale legale au avut darul să-i uimească pe cei care aşteptau o explozie de afişe şi bannere cu chipurile şi mesajele candidaţilor. Echipele lui Klaus Iohannis şi Victor Ponta s-au mişcat ceva mai rapid în prima zi de campanie, dar este evident că în acest caz nu contează atât de mult startul, finalul fiind deosebit de important. Devine clar că o parte dintre candidaţi nu sunt foarte pregătiţi, din punct de vedere al campaniei din teren, pentru aceste alegeri, una dintre motivaţiile invocate fiind legată de partea financiară a chestiunii. Chiar şi aşa un site decent sau un cont de facebook care să ofere un minim de informaţie tot s-ar putea face, fără mari cheltuieli.

Primele sloganuri scoase la înaintare sunt la rândul lor destul de "cuminţi": "România frumoasă. Promisiunea mea pentru români" - Elena Udrea, "Macovei, mai bună decât ei" - Monica Macovei, "România lucrului bine făcut" - Klaus Iohannis. "Victor Ponta, preşedintele care uneşte" - Victor Ponta, "Să le spargem gaşca!" - William Brânză. Prima impresie este aceea de uşoară pace, dar liniştea, aceea de dinaintea furtunii, poate fi stricată în orice moment de dezvăluirile promise de preşedintele Traian Băsescu încă din vară: "În această campanie le voi spune toate la toţi. Pe unii dintre ei îi voi dezbrăca public (...) Sunt candidaţi anunţaţi care au lucruri ascunse în CV, lucruri pe care le tăinuiesc. Or cetăţenii trebuie să ştie despre orice candidat tot. Tot ce e important!". Momentul de calm, din primele zile ale lunii octombrie a fost remarcat şi de premierul Victor Ponta, care a felicitat membrii opoziţiei pentru că "au lăsat-o mai moale" cu "povestea cu fraudarea", apreciind că acesta era un mod rudimentar şi ridicol de a face campanie: "Vreau să mulţumesc tuturor celor din opoziţie care văd că au lăsat-o mai moale cu povestea cu fraudarea alegerilor. Era o jignire la adresa dezvoltării democratice a României. Să o ţii ca în 2004 cu < se fraudează alegerile > mi se părea un semn de incapacitate de a înţelege dezvoltarea şi situaţia actuală a României. Era un mod rudimentar de a face campanie şi le mulţumesc că au renunţat la acest mod ridicol". Că s-a renunţat sau nu urmează să ne lămurim în următoarea lună.

În paralel cu campania electorală se va desfăşura şi un altfel de campanie, una preventivă de informare a cetăţenilor cu privire la prevederile Codului penal, legate de infracţiuni electorale. În acest scop vor fi tipărite 40.000 de afişe cu aceste prevederi, care vor fi postate la secţiile de votare şi sediile instituţiilor publice care se ocupă de organizarea scrutinului din noiembrie. În plus, posturile de televiziune vor difuza gratuit un spot video, în care cetăţenii vor fi avertizaţi cu privire la riscurile la care se expun în cazul în care încalcă legea electorală. Alegerile prezidenţiale vor avea loc în 18.550 de secţii de votare din ţară şi 294 în străinătate, urmând să fie tipărite 20.745.068 de buletine de vot, de către Regia Autonomă Monitorul Oficial, şi 94.220 de ştampile cu menţiunea "Votat", a anunţat săptămâna trecută vicepremierul Gabriel Oprea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. abia apoi sunt aratati publicului.

    1. puie monta! pulta puie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb