CANCELARUL AUSTRIEI, KARL NEHAMMER: "Austria nu se opune intrării Croaţiei în Spaţiul Schengen"

G.D.
Internaţional / 23 noiembrie 2022

"Austria nu se opune intrării Croaţiei în Spaţiul Schengen"

După anunţul ministrului de interne austriac, Gerhard Karner, că este împotriva primirii Bulgariei, Croaţiei şi României în Spaţiul Schengen, din cauza numărului mare de migranţi care ajung în centrul Europei fără a fi controlaţi la frontierele externe ale UE, şeful guvernului de la Viena a venit şi a nuanţat declaraţiile. Karl Nehammer a lăudat Croaţia pentru felul în care gestionează graniţa externă a Uniunii şi a criticat explicit România, Bulgaria şi Ungaria că lasă migranţi să intre ilegal în Europa, notează Digi24.

Cancelarul austriac Karl Nehammer se află azi într-o vizită în Croaţia, unde se va întâlni cu premierul Andrej Plenkovic şi preşedintele Zoran Milanovic. El a fost întrebat pe tema extinderii Schengen înainte de startul vizitei, pornind de la declaraţiile ministrului de interne din Austria, Gerhard Karner, care spusese că nu este momentul pentru primirea Bulgariei, Croaţiei şi României, din cauza migranţilor care ajung ilegal în Europa pe la graniţele externe ale Uniunii.

Cancelarul Nehammer a nuanţat declaraţiile ministrului de interne, lăudând Croaţia pentru felul în care gestionează graniţa externă a UE şi precizând că decizia de primire în Schengen se ia individual pentru fiecare ţară în parte, nu în bloc.

"Nu simţim nicio presiune migraţionistă din nordul Croaţiei. Din moment ce Croaţia îşi protejează graniţele într-o manieră exemplară, nu văd nicoo problemă aici. Ţările vor fi votate individual (pentru acces în Spaţiul Schengen - n.r.)", a declarat Karl Nehammer, potrivit publicaţiei Kleine Zeitung, care arată că veto-ul este îndreptat împotriva României şi Bulgariei.

"Avem 100.000 de oameni care au trecut ilegal graniţa, dintre care 75.000 au traversat ţări ca România, Bulgaria şi Ungaria fără a fi înregistraţi de autorităţile de securitate de acolo. Este un risc de securitate şi va trebui să ne ocupăm de asta", a mai spus cancelarul austriac.

Ministrul de interne austriac a anunţat vinerea trecută că este împotriva primirii României, Bulgariei şi Croaţiei în Spaţiul Schengen. Într-un interviu pentru un ziar austriac, el a declarat că "nu este momentul să votăm asupra extinderii acum", arătând că Austria s-a confruntat în acest an cu un val imens de migranţi care nu fuseseră înregistraţi la nicio altă graniţă UE.

Potrivit acestuia, motivul împotrivirii este valul de migranţi care ajung în Europa Centrală prin Balcani. Peste 90.000 de migranţi au fost prinşi la frontiera austriacă de la începutul anului. Dintre aceştia, 75.000 nu fuseseră înregistraţi anterior în vreo altă ţară UE, a arătat ministrul de interne austriac.

"Extinderea unui sistem stricat nu poate funcţiona. Situaţia din Europa arată limpede că protecţia graniţelor externe nu funcţionează", a mai spus ministrul Gerhard Karner.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. pai nu zicea mai demult frau Merkel ca ii primeste cu bratele deschise si cu drag? de ce e problema acum? ONG -uri din vestul Europei ii aduc pe mare si ii debarva direct in spetiul Schengen. Acei migranti nu sunt o problema? cu Ungaria cum faceti? O excludeti din Schengen? sau daca e deja acolo nu mai conteaza migrantii care intra pe la ei.

    1. Da' aia 75000 de metri cubi din padurile noastre,trecuti in nefiinta in fabricile voastre de mobila, nu se pun? Mi-ati devenit mai urati decat ungurii.

    sa pregatesc o surpriza urata pentru Austria?

    chiar e nevoie?  

    sa pregatesc o surpriza urata pentru Austria?

    chiar e nevoie?  

    1. M......e Austria...... Afara cu firmele austriece din Romania.....

      Recomand tuturor romanilor cu tarie boicotare tuturor companiilor austriece.

      Recomand tuturor romanilor cu tarie boicotare tuturor companiilor austriece.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb