Capital Economics: S&P 500 va continua să crească cel puţin până în 2026

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 aprilie

Capital Economics: S&P 500 va continua să crească cel puţin până în 2026

English Version

"Ne aşteptăm la mai multe reduceri de dobândă decât investitorii", spun economiştii firmei de cercetare

Tendinţa ascendentă a pieţei acţiunilor din Statele Unite nu pare să se fi încheiat, indicele S&P 500 va continua să crească cel puţin până în 2026, iar Rezerva Federală va reduce ratele dobânzilor mai mult decât se aşteaptă pieţele în prezent, crede echipa de la Capital Economics, conform Business Insider.

Economiştii firmei de cercetare anticipează că S&P 500 va urca la 6.500 de puncte până la sfârşitul lui 2025, ceea ce înseamnă o creştere de circa 25% faţă de nivelul de la finele săptămânii trecute, mai menţionează publicaţia americană.

Este o opinie contrară faţă de cea a multor analişti care au o perspectivă pesimistă şi cred că piaţa prezintă semnele unei bule speculative.

Dar, cei de la Capital Economics sunt de părere că acţiunile nu sunt atât de supraevaluate precum au fost în perioadele ce au precedat căderi semnificative. Randamentul indicelui Shiller's S&P 500 Excess CAPE, ce arată evaluarea acţiunilor în raport cu obligaţiunile, încă nu este la nivelurile observate în timpul bulei din 1929 şi a celei dot-com, semn că este posibil ca acţiunile să mai crescă.

"Ne aşteptăm ca activele «riscante», în special acţiunile, să continue să le depăşească pe cele «sigure» în următorii doi ani, pe măsură ce bula continuă să se umfle", au scris economiştii într-o notă.

Conform Capital Economics, Rezerva Federală va tăia dobânzile într-un mod mai sever decât se aşteaptă în prezent pieţele. Este posibil ca prima reducere să fie făcută în iunie, iar până la mijlocul lui 2025 banca centrală americană să taie 200 de puncte de bază, conform estimărilor firmei de cercetare economică.

"Economia se ţine bine", a scris echipa Capital Economics. "Ne aşteptăm la mai multe reduceri de dobândă decât investitorii".

Pieţele aşteaptă reducerea dobânzilor de mai bine de un an, deoarece ratele mai scăzute relaxează condiţiile financiare ceea ce poate impulsiona preţul activelor riscante. Pentru acest an, oficialii Fed anticipează că vor reduce dobânzile cu 75 puncte de bază, scrie Business Insider.

În prezent, traderii văd probabilitate de 61% ca Fed să reducă dobânda cu 25 de puncte de bază la întâlnirea din iunie, conform CME FedWatch Tool.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta inseamna inflatie. Pietele fabulau depspre 6 scaderi de dobanda, acum doar 3, in timp ce inflatia nu scade si toata lumea se preface ca-i bine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb