Card de credit CEC util în vacanţe şi nu numai

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 august 2007

Perioada vacanţelor încă nu s-a încheiat şi pentru că nu strică niciodată să ai un ban în plus, CEC oferă persoanelor fizice cardul de credit MasterCard, cu o dobândă anuală extrem de avantajoasă, de 17,5% pe an.

Dobânda anuală efectivă (DAE) este cea mai mică din piaţă: de exemplu, pentru o sumă de 5.000 lei, DAE este de 21,3%, faţă de alte oferte, la care dobânda anuală efectivă variază între 23% şi 35%. Suma maximă care poate fi solicitată pe cardul de credit CEC MasterCard este de până la trei salarii nete, urmând ca din 3.09.2007 plafonul să urce la nouă salarii nete, dar nu mai mult de 40.000 lei, în funcţie de bonitatea financiară a fiecarui client.

Cardul de credit CEC MasterCard se emite într-o perioadă scurtă (şapte zile lucrătoare) şi are o perioadă de graţie la plata dobânzii, pentru tranzacţiile la comercianţi, de până la 59 zile calendaristice de la data tranzacţiei (pentru retragerile de numerar, dobânda se calculează din data tranzacţiei). De asemenea, cardul oferă posesorilor săi facilitatea de înrolare gratuită în serviciul 3D Secure, serviciu extrem de util pentru tranzacţionare securizată pe Internet.

Contul de card permite şi depunerea de disponibilităţi proprii, chiar şi după achitarea integrală a datoriei către bancă. Acest aspect este important pentru clienţi, mai ales pentru cei care călătoresc în străinătate (ex.: un client are un plafon de credit de 3.000 lei şi nu a utilizat nimic, dar şi-a estimat că va cheltui în concediu 4.000 lei. El poate depune în contul de credit card 1.000 lei din surse proprii şi va putea utiliza întreaga sumă de 4.000 lei, fără a trebui să solicite un alt card, eventual de debit, sau să ia 1.000 lei numerar cu el). Alimentarea contului de card, ca şi rambursarea lunară, pot fi efectuate cash la orice unitate CEC sau prin virament din alte bănci.

Din raţiuni de securitate, accesul la numerar este limitat la maxim 3.500 lei/zi în ţară şi echivalentul în lei a maxim 1.500 euro în străinătate, dar clientul poate depune o cerere individuală la bancă prin care să solicite majorarea sau diminuarea sumei maxime zilnice ce poate fi retrasă în numerar, în funcţie de necesităţile sale. Contul de card permite ataşarea a până la patru carduri suplimentare, iar clientul poate decide pentru fiecare utilizator în parte ce sumă poate accesa lunar din plafonul de credit al contului. Cardul CEC are utilizare naţională şi internaţională, fără nici un fel de limitare teritorială.

ATM-urile CEC oferă posibilitatea obţinerii unui miniraport tranzacţii card, respectiv lista ultimelor şapte tranzacţii efectuate pe card (nu extras de cont, ci strict ultimele operaţiuni efectuate pe card). De asemenea, toate ATM-urile CEC oferă posibilitatea de consultare a disponibilului din cont (câţi bani mai pot fi cheltuiţi).

Orice persoană cu venituri lunare constante şi stabile poate solicita un card de credit CEC MasterCard. Documentaţia necesară este minimă: cerere de emitere card, adeverinţă de venit şi, eventual, documente care să certifice alte venituri certe în afară de salariu (ex: venituri din închiriere imobile, din dividende, stimulente lunare regulate, etc.) De asemenea, la sediul băncii se completeză căteva documente standard prevăzute de reglementările în domeniu (acord consultare CRB, acord consultare Birou de credit, Declaraţie de relaţie specială cu banca).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb