Care sunt pasii legali pe care trebuie sa ii urmezi daca vrei sa instalezi camere de supraveghere

Media-Advertising / 23 mai 2018

Care sunt pasii legali pe care trebuie sa ii urmezi daca vrei sa instalezi camere de supraveghere

Daca esti antreprenor, un sistem de supraveghere montat in sediul companiei iti poate oferi numeroase beneficii. In primul rand, vei fi mai linistit si nu te vei mai stresa atunci cand petreci timp alaturi de familie, stiind ca poti urmari de oriunde imaginile filmate in cladire, prin intermediul laptop-ului sau al smartphone-ului.

O camera de supraveghere este utila si pentru angajatii tai: acestia vor fi mai relaxati si mai productivi, stiind ca ei si bunurile lor sunt in siguranta. In plus, daca ii vei instiinta inca de la interviu pe viitorii angajati ca sediul este dotat cu sisteme de supraveghere, cei cu intentii negative vor fi eliminati din start, iar ceilalti isi vor desfasura activitatea in conditii optime. De asemenea, camerele de supraveghere amplasate strategic vor fi observate cu siguranta si de actualii sau viitorii tai parteneri si colaboratori, carora le poti castiga astfel increderea.

Desi te-ai putea gandi ca o camera de supraveghere are drept principal scop surprinderea de imagini compromitatoare cu raufacatori, trebuie sa stii ca se ajunge rareori in aceasta situatie, iar explicatia este simpla. Camerele de supraveghere sunt folosite in primul rand ca mijloc de preventie impotriva raufacatorilor. Hotii evita, de regula, sa atace obiective care sunt protejate, pentru ca stiu ca pot fi identificati mai usor cu ajutorul imaginilor.

Totusi, din momentul in care te gandesti sa achizitionezi camere de supraveghere si pana cand te vei bucura de avantajele lor, trebuie sa te asiguri ca respecti prevederile legii in ceea ce priveste securitatea video. Conform Hotararii de Guvern nr. 301 din 2012, actualizata in 2015, acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

1. Realizarea unei analize de risc. Un specialist autorizat va trebui sa evalueze riscurile asociate securitatii fizice existente in spatiul detinut de unitatea ta comerciala. Rolul acestei analize de risc il reprezinta identificarea tuturor vulnerabilitatilor la care respectivul spatiu este expus si alegerea unor camere de supraveghere potrivite, astfel incat probabilitatea unor spargeri sa fie cat mai redusa.

2. Intocmirea planului sistemului de supraveghere. In aceasta etapa, specialistii vor intocmi un plan in conformitate cu analiza de risc. In functie de marimea si complexitatea spatiului care trebuie supravegheat, aceasta etapa poate dura 2-3 zile. De asemenea, trebuie sa stii ca proiectele anumitor unitati sunt supuse avizarii de catre politie.

3. Montarea propriu-zisa. Dupa finalizarea primelor doua etape, poate incepe montarea propriu-zisa. Tehnicienii vor instala camerele de supraveghere, dar si DVR-urile, cablurile si sursele de alimentare, conform proiectului, astfel incat intregul sistem sa fie functional si accesibil de catre manageri si/sau personalul care asigura paza cladirii. Unitatile supravegheate video sunt obligate sa anunte acest lucru prin intermediul unor afise amplasate in locuri vizibile.

Deoarece birocratia este ultimul lucru la care ar trebui sa se gandeasca un antreprenor, poti apela la un magazin online care comercializeaza camere de supraveghere, cum ar fi Seku.ro, care va prelua integral responsabilitatea rezolvarii tuturor aspectelor legale. Daca alegi aceasta varianta, vei beneficia de un serviciu complet de proiectare, avizare si punere in functie a unui sistem de camere de supraveghere, serviciu oferit in parteneriat cu firme autorizate, specializate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb