CARMEN HĂRĂU (PNL): "La salarii, minus cu minus nu face plus!"

V.D
Politică / 12 februarie 2018

Carmen Hărău (Sursa foto: Facebook)

Carmen Hărău (Sursa foto: Facebook)

Senatorul liberal, Carmen Hărău, a făcut o analiză economică, ocazionată de ultima reacţie a Băncii Naţionale cu privire la situaţia economică a ţării din perspectivă monetară.

"Săptămâna trecută, Banca Naţională a României ne-a oferit confirmarea oficială asupra a ceea ce cu toţii constataserăm din viaţa reală - preţurile de consum ale bunurilor şi serviciilor au crescut ameţitor în anul 2017, şi vor creşte şi mai puternic în anul 2018. Mai mult decât atât, BNR ne-a confirmat şi cauza: "Incertitudinile si riscurile provin din conduita politicii fiscale şi de venituri" pe care nimeni altcineva o dirijează decât Guvernul României! Nu cred că este cineva care să acuze conducerea BNR de partizanat sau de subiectivism, mai ales dacă luăm în considerare că jumătate dintre membrii consiliului de administraţie sunt foşti pesedişti, foşti miniştri, foşti secretari de stat sau foşti lideri de partid în PSD. Tot Banca Naţională ne confirmă că evoluţiile negative ale cursului şi creşterea accelerată a dobânzilor bancare reprezintă consecinţele inevitabile ale sarabandei fiscale şi bugetare pe care Guvernele PSD-ALDE au girat-o şi i-au scăpat frâiele. Aşadar, creşterea preţurilor finale de consum, creşterea dobânzilor pentru credite, deprecierea cursului şi explozia importurilor înseamnă o putere de cumpărare a tot mai mică a veniturilor nete, adică a pensiilor şi salariilor. Minusul la salarii a venit deja, încă din 2017, şi continuă să vină şi în 2018 prin inflaţie. Minusul e minus, este clar, iar românii constată acest lucru în propriul buzunar.", a declarat Carmen Hărău.

Concluzia senatorului Carmen Hărău este următoarea: "Minus din creşterea preţurilor şi cu Minus din veniturile nete nu au cum să dea Plus pentru viaţa de zi cu zi a cuiva, pentru că Plusul se defineşte când cetăţeanul poate cumpăra mai mult, nu mai puţin, ca acum, pentru el şi familia sa!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb