Cartel ALFA: FMI şi OIM vor coopera pentru dezvoltarea politicilor de ocupare a forţei de muncă

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 16 septembrie 2010

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) vor coopera pentru dezvoltarea politicilor de ocupare a forţei de muncă şi pentru susţinerea conceptului de minimă protecţie socială pentru persoanele care trăiesc în sărăcie, potrivit concluziilor conferinţei "Provocările creşterii economice, ocupării şi coeziunii sociale" organizate, la Oslo, de cele două organizaţii internaţionale, se arată într-un comunicat de presă al Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel ALFA".

Astfel, OIM şi FMI au convenit să se angajeze, în comun, într-o echipă de lucru cu scopul de a dezvolta politici care să promoveze ocuparea forţei de muncă, creşterea economică şi să susţină conceptul de minimă protecţie socială pentru persoanele care trăiesc în sărăcie şi se află în situaţii vulnerabile.

De asemenea, secretarul general al Confederaţiei Europene a Sindicatelor, Sharan Burrow, a solicitat celor două organizaţii internaţionale să respecte promisiunea de a lucra împreună, "mai strâns", în favoarea recuperării locurilor de muncă pierdute în contextul crizei economice.

În acest cadru, Sharan Burrow a remarcat că tot mai mulţi factori res-ponsabili fac referire la inegalitatea socială şi la scăderea veniturilor forţei de muncă ca fiind o cauză ce întârzie relansarea economică.

"Organizaţia Internaţională a Muncii ar trebui să fie mai mult implicată în procesul de susţinere al impozitării progresive, al creării de servicii publice de calitate şi în protecţia lucrătorilor", a spus Sharan Burrow, care a insistat pe faptul că este fundamental necesară respectarea standardelor de muncă şi creşterea salarială în raport cu productivitatea, ca măsură necesară pentru oprirea declinului venitului lucrătorilor. În ceea ce priveşte Fondul Monetar Internaţional, acesta trebuie să încurajeze ţările, inclusiv cele care împrumută bani de la FMI, să adopte şi să menţină politici care să ducă la crearea de locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb