Casa Albă nu se va amesteca în politica dobânzilor Rezervei Federale, dar speră că aceasta "va lua o pauză să respire"

G.D.
Internaţional / 8 martie 2023

Casa Albă nu se va amesteca în politica dobânzilor Rezervei Federale, dar speră că aceasta "va lua o pauză să respire"

Rezerva Federală ar trebui "să ia o pauză să respire", deoarece pare gata să împingă ratele dobânzilor chiar mai sus decât se aştepta anterior, după ce datele recente au arătat mai puţine progrese decât au sperat oficialii băncii centrale în reducerea inflaţiei, a declarat ieri un oficial al Casei Albe, transmite Agerpres.

Întrebat despre comentariile preşedintelui Fed, Jerome Powell, de la începutul zilei, potrivit cărora ar fi oportun ca dobânzile să crească peste aşteptări în faţa acelor eşecuri şi, eventual, într-un ritm mai rapid, oficialul Casei Albe a spus că este important să nu se bazeze prea mult pe datele unei singure luni.

"Casa Albă nu va interfera cu conducerea Fed. Dar avem de-a face cu datele unei luni şi ei ar trebui să stea pe loc şi să respire", a spus oficialul.

Powell, în prima dintre cele două zile de mărturii în faţa Congresului, a deplâns anterior "inversarea parţială" a progresului pe care oficialii Fed au crezut că l-au văzut în scăderea inflaţiei, la sfârşitul anului trecut.

O serie de date care acoperă luna ianuarie, publicate în cursul lunii trecute, inclusiv rapoarte care arată mai mult de jumătate de milion de noi locuri de muncă, cheltuieli robuste ale consumatorilor şi date mai puternice decât se aşteptau ale inflaţiei, au arătat că economia ar putea să nu încetinească în măsura în care oficialii Fed cred că ar fi necesar pentru a reduce inflaţia la nivelul ţintă de 2% anual.

"Fed este independentă şi nu comentăm politica lor", a spus secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, întrebat despre observaţiile lui Powell de astăzi.

Ea a spus că preşedintele Joe Biden "crede că este important să se acorde Fed spaţiul necesar pentru a lua decizii privind politica monetară".

Economiştii de la Casa Albă cred că datele recente puternice despre locurile de muncă sunt "dovada că planul economic al preşedintelui funcţionează", a spus ea.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dobânzile vor urca nebunește până în 2024...spor celor cu datorii la banca...rezistenta le doresc

    1. 7 și peste 7 la sută scrie pe usd... Leul va scheuna la peste 12 la sută și mai sus chiar

      Dragutule.

      Mai degraba cred ca vor lasa inflatia sa urce decat dobanzile. Sunt pur si simplu prea multe datorii ca sa dea dobanzi peste rata inflatiei. Nu s-a mai dat dobanda real pozitiva din 2008. Intre timp toata lumea s-a balonat de datorii. Private si de stat.

      Si sunt si prea multi bani in sistem ca sa poata cineva sa dea dobanzi mari la sumele care sunt(In Romania a crescut masa monetara cu 50% din 2020 pana-n 2022), la fel SUA, Europa etc.

      Exista doar 2 variante la datoriile astea: dobanzi mari=multe falimente,inclusiv nationale sau inflatie(printare de bani). Stiu ca FED ul a venit cu tunete si fulgere. Dar nu inseamna ca vor trece cu dobanzile peste rata inflatiei, Balanta FED, a crescut de la 4 trilioane usd in 2020, la 9 trilioane usd in 2022, iar acum e 8 trilioane usd(dublu in 2 ani). Acesti bani sunt acum la banci si la populatie prin programele guvernului. Deci cloncane prin sistem. De aici si inflatia, si bubble ul la active. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb