Cât mai poate rezista o Uniune Europeană nelegiuită?

CĂLIN RECHEA
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 5 decembrie 2012

Preşedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, spunea recent: "Nu mai pot fi deziluzionat, deoarece nu mai am niciun fel de iluzii cu privire la Europa".

Preşedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, spunea recent: "Nu mai pot fi deziluzionat, deoarece nu mai am niciun fel de iluzii cu privire la Europa".

CĂLIN RECHEA

Ştiţi cine sunteţi dumneavostră? Sunteţi cetăţeni europeni şi nu aveţi niciun drept! Iritat de mai mult timp de reclamele absurde privind drepturile consumatorilor europeni am căutat mai multe informaţii.

Google m-a trimis şi pe site-ul consumatoreuropean.ro, unde am aflat de campania Uniunii Europene pentru informarea consumatorilor din România.

Acolo se arată că "din momentul aderării la Uniunea Europeană, în 2007, consumatorii români au câştigat drepturi garantate în toate statele membre UE", iar "asociaţiile de consumatori joacă un rol crucial în construirea unei mişcări consumatoriste puternice".

Am văzut ce înseamnă şi care sunt efectele acestei "mişcări consumatoriste" în condiţiile în care puterea de cumpărare este suplinită artificial prin credite care nu mai pot fi plătite. Oare atunci ce drepturi mai au "consumatorii"?

Ocupaţi tot timpul cu aceste drepturi iluzorii garantate de către Uniunea Europeană, consumatorii europeni au uitat prea repede că, în primul rând, sunt cetăţeni. Iar această calitate este subminată permanent de către "autorităţile" europene, în numele unui ideal utopic.

Poate că cetăţeanul-consumator european are dreptul să ceară schimbarea fierului de călcat ars, dar nu are dreptul să cunoască jocurile din culisele puterii, nici măcar atunci când i se cere să plătească cu vârf şi îndesat.

Bloomberg scria recent că "Băncii Centrale Europene i se permite să nu publice documentele care arată cum a folosit Grecia derivatele financiare pentru a-şi ascunde datoriile".

Acţiunea în justiţie a fost iniţiată de Gabi Thesing, reporter la Bloomberg News, şi Bloomberg Finance LP. Thesing şi Bloomberg News au cerut accesul la documente pe baza Deciziei BCE din 4 martie 2004, referitoare la consultarea documentelor BCE de către public.

"Publicarea acestor documente ar fi subminat protejarea interesului public în ceea ce priveşte politica economică a Uniunii Europene şi a Greciei", îşi argumentează decizia Curtea Generală a UE din Luxemburg. Oare de când mai are nevoie politica economică a UE şi de subminare? Nu a fost destul ceea ce au făcut până acum autorităţile europene?

Preşedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, spunea recent : "Nu mai pot fi deziluzionat, deoarece nu mai am niciun fel de iluzii cu privire la Europa". Acelaşi Juncker s-a remarcat şi printr-o declaraţie care ilustrează perfect starea actuală a Uniunii Europene: "Când lucrurile devin serioase, trebuie să minţi". Ce bine că justiţia europeană este foarte "înţelegătoare" şi uită de dreptate când este vorba de "supremul" interes public!

(continuare în pagina 13)

Dar să fie, într-adevăr, interesul public în joc sau doar interesul băncii Goldman Sachs? Pentru că banca americană a fost consultantul principal al guvernului de la Atena în iniţierea şi derularea contractelor de swap care au permis finanţarea deficitelor bugetare şi "administrarea" datoriei publice.

În preambulul deciziei judecătoreşti se arată că Thesing şi Bloomberg News au cerut documentele de la Banca Centrală Europeană în 20 august 2010, răspunsul negativ al BCE a venit în 17 septembrie 2010, iar acţiunea în instanţă a fost declanşată la 27 decembrie 2012.

Doar doi ani au trecut până când a venit şi confirmarea oficială a modului în care înţelege transparenţa Banca Centrală Europeană, instituţie care a ajuns, între timp, sub conducerea unui fost "angajat" al Goldman Sachs.

În ciuda declaraţiilor sforăitoare ale autorităţilor de la Burxelles şi Frankfurt, nu credem că mai poate considera cineva că UE a rămas un bastion al legii şi transparenţei. Atunci când sunt exercitate presiuni asupra unui membru de rang inferior, cum este ţara noastră, se ating noi culmi ale cinismului şi ipocriziei. Dar acestea sunt justificate. De ce? Pentru că astfel sunt scoas la suprafaţă "personalităţile" care sunt gata să-şi vândă şi mama pentru un loc la masa puterii. Iar astfel de personaje sunt indispensabile pentru "proiectul european".

Acum se aplică, la nivel continental, principiul devenit celebru printr-un banc de pe vrema comunis-mului: "Legea este bariera peste care sar dulăii, pe sub care trec căţeii şi în faţa căreia se opresc boii". Iar "boii" trebuie să tragă la jug necontenit, fără niciun răgaz pentru o minimă întrebare existenţială, deoarece sunt nevoiţi să plătească fără să crâcnească toate facturile aruncate pe masă de înţelepţii conducători.

Veţi spune că aşa au fost lucrurile de când lumea. Este adevărat, dar în lumea asta nouă ni se spune mereu că avem drepturi şi trebuie să le cunoaştem pentru a nu fi înşelaţi. Se pare că singurul drept este de a cere înlocuirea unui fier de călcat ars.

Oare când va promulga UE o lege prin care şi dreptul la viaţă şi libertate vor fi declarate privilegii, acordate după clauzele secrete ale unui nou tratat, aprobat fără referendum?

-----------

Notă: Articolul reprezintă punctul de vedere al autorului, nu reflectă sau implică opiniile instituţiei unde acesta îşi desfăşoară activitatea şi nu reprezintă recomandare de investiţie.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Stimate domnule Rechea,

    articolele dumneavoastra sunt o plus-valoare pentru zona editoriala financiara si economica a Romaniei europene prinsa intre minciuna perpetuumului social si speranta unei cariere profesionale de vis. Este intr-adevar hilar acel sentiment de a fi european cu drepturi pentru a putea schimba televizorul insa nu si grila de programe. Aveti in spatele dumneavoastra o experienta pe care in mare parte o puteti atrage din prelegerile universitare, conferinte si activitatea zilnica in domeniu. Practica ne da insa o alta trasatura a Uniunii si anume iti reflecta raspunsul la intrebarea de ce nu trebuie sa ne dam batuti. Vorbim despre o constructie subrezita , care abia mai rezista pana sa i se dea lovitura de gratie. Eu as propune sa intrebam si cine doreste cu atat elan ca aceasta constructie sa nu mai functioneze. Sa luam ideile domnului primar Johnson, o actiune splendida, insa avem un sistem financiar pe care sa-l protejam? Sa luam modelul german, dar avem o industrie pe care sa o promovam pentru a folosi creantele obtinute in urma exportului. Sa luam la grande Nation de exemplu care a inceput de la balbaiala initiala postelectorala sa ajunga asemenea unui stat sud-american in ceea ce priveste metodele de invigorare a economiei. Haideti sa-i luam pe spanioli de exemplu, insa cui vom mai vinde locuinte care nu gasesc cumparatori lichizi. Si intrebarile ar putea continua. Intrebarea care o puneti este fundamentala. Insa haideti sa o punem in stilul in care nu sa plangem unul pe umarul celuilalt si sa ne intrebam ce putem face pentru ca Europa sa conteze pe noi. Conform lui Goethe dreptul la viata si iubire trebuiesc castigate in fiecare zi. Si pentru acest lucru sunt boul din pilda dumneavoastra pentru ca a lupta pentru o cauza nu trebuie sa ne faca sa ne rusinam daca nu putem fii asemuiti leului temerar sau vulturului semet. Cineva trebuie sa ocupe si aceasta functie, asa ca in lipsa de candidati m-am oferit voluntar:-). O seara placuta si va multumesc pentru eseu! 

    1. Cred ca in Uniune se duce o lupta pt. preluarea accesului la putere.Aceasta a fost delegata, putin cate putin spre institutiile UE de catre statele membre.Dar la cine s-a dus aceasta?La birocrati de la Bruxelles sau la Noii Politicieni Centrali? A aparut o lupta interna intre institutiile fundamentale ale UE.Vedeti dvs. politicianului regional nu prea i-a placut sa piarda puterea, iar birocratului bruxellean :-) incepe sa cam prinda gustul strugurilor, la mijloc este consulamtorul european, indatorat, bine platit si rasfatat....el trebuie cumva sa fie protejat, dar si interesele finantelor nu pot fi neglijate.

      Depinde de noi ca natiune sa luam ce e bun si sa intoarcem spatele a ce este rau, potential avem! Trebuie sa ne lasam furati mai putin , iar ca si cetateni trebuie sa ne luptam pt. mentinerea drepturilor castigate.Daca n-o facem ni se vor lua!I 

      Despre vesnicul Boris primarul Londrei, un fel de ppdd imperial, la inaugurarea cantinei olimpice spunea ca nu -si mai aminteste de cand n-a mai mancat asa bine, multi au spus ca probabil BJ n-a mai trecut de mult pe acasa. Poate ca e timpul sa mai plece si el acasa, poate ca si Junkers la fel asemenea multor altora care isi inchipuie ca Uniunea nu poate exista fara ei la putere. 

      Aceeasi situatie si la noi!!!Nimeni nu este de neinlocuit, nimeni nu este vesnic!

      Au fost cateva ganduri confuze prinse in ceata diminetii, spre insa ca fondul problemei a fost inteles.Hai bafta! 

      Articolul dlui C.Rechea mi se pare binevenit pentru un eurosceptic convins.Noi ,romanii ,nu aveam ce cauta acolo ! Daca facem bilantul la ce am pierdut prin aderarea la UE si ce am castigat prin aderare ,iesim serios in pierdere. In mod sigur ,era suficient un tratat de asociere cu niste conditii clare sau cum spunea nea Nicu :avantaje reciproce. Atat! Nataraii care au condus tara noastra dupa lovitura de stat care au facut ca tara noastra ,o tara mediu dezvoltata,sa ajunga una din tarilew cele mai sarace din asa zisa UE. Care este de fapt o adunatura de state gangster si state victime. Victimele fiind cele care au resurse dar din cauza saraciei ,citeste dezindustrializarea ,impusa de gangsterii industrialzati.Cu scuzele de rigoare dle Virgil Bestea ! Autorul acestei opinii nu crede in reformarea UE. Stiind ca va ajunge ,treptat ,dpdv financiar ,pas cu pas, a anexa a Bancii Goldman Sachs! Un pilon important al Bilderberg.! Tineti cont de faptul ca Banca Angliei va avea ca director ,dupa 300 de ani ,un fost vicepresedinte al lui Goldman Sachs! O adevarata caracatita financiara! Ce sa mai transformam ? Un cadavru viu? S-o luam la sanatoasa! Daca cei care ,probabil, vor castiga alegerile, nu vor lua masuri din timp, romanii vor pune piciorul in prag in mod sigur daca ,din cauza lui Adrian Nastase , strainii vor cumpara pamant in Romania, in mod legal din 2014 in timp ce gangsterjii nu acorda reciprocitatea. Si mamaliga va exploda ! Detonatorul este pus deja.!

      Romania a pierdut in primul rand oamenii inteligenti si harnici, care au emigrat. atata ca acestia nu au emigrat din cauza occidentalilor, ci din cauza voastra, a lenesilor mereu vaicaritori. pune mana si emigreaza in Germania, daca esti bund e ceva. daca nu... scuze isi gasesc toti betivii din sant. pa si pu! de la distanta.

      insa nu trebuie sa va scuzati pentru ca nu sunteti de acord cu opinia mea. De fapt aici incepem sa ne aratam ca suntem puternici, deoarece am reusit pe baza platformei domnului Make sa ne racorim dreptatea pe care o exprimam fiecare dintre noi si sa ajungem la numitorul comun numit conversatie pentru a intelege de ce trebuie sa-i acordam atentie celuilalt. Aveti perfecta dreptate ca lumea este nedreapta, insa cum vrem noi sa ne impunem punctul de vedere in fata celor care ii produc prin simpla punere in functiune a unei imprimante. Nu credeti ca este timpul sa avem chibzuinta de a intelege ca fara lumea financiara nimici nu se misca. Iar pentru a le da piept trebuie intai sa intelegem ce spun, pentru a-i combate trebuie doar sa invatam a vorbi pe limbajul lor. A face politica inseamna nu a da cu pumnul in masa ci a arata ca nu ai nevoie sa foloesti masa pentru a te face inteles. Cat despre mamaliga pot a spune ca sunt expert. Intr-adevar mamaliga "explodeaza", insa nu face altceva decat sa elimine aerul care se afla inauntru si va continua sa fiarba mai departe.... Alta proprietate extraordinara care se obtine dupa aceasta actiune nu ramane de observat. Credeti-ma am avut ocazia sa evaluez multe personalitati prin prisma a ceea ce spun si nu ai nevoie mai mult de 10 minute pentru a intelege cat din functia pe care o reprezinta este impregnata in propriul lor comportament. Atunci iti dai seama de ecartul dintre ce doresc si ce sunt acesti domni. Si cu cat va fi mai complicat sa vorbim despre derivate, cdo, cds, basel 3 , cu atat vor fi mai repudiate de populatia doritoare de talk-showuri si astfel puteti cumpara pe un sac de malai ca veni vorba intreprinderi pe care parintii si bunicii dumneavoastra mai mult sau putin creduli in ideologia socialista le-au construit pentru noi. Tradatorii nu sunt cei care sunt scoti pe ecranelle televizoarele ca fiind fosti membri ai diferitelor unitati propagandiste sau represive, dupa opinia mea TRADATORI sunt fiecare dintre noi care preferam sa gasim intotdeauna motiv pentru a nu privi viata in fata si a cauta in cenusa istoriei persoana sau persoanele potrivite pentru esecul nostru personal si de ce nu al unei intregi natiuni convinse ca numai prin violenta verbala si accese de isterie poate schimba cursul istoriei facute de cei tacuti si cultivati :-( O seara placuta domnule B.G. :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb