Cătălin Drulă: "Astăzi avem cel mai mare curs euro-leu din istoria monedei europene"

S.B.
Politică / 17 mai 2023

Cătălin Drulă: "Astăzi avem cel mai mare curs euro-leu din istoria monedei europene"

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a criticat miercuri actuala guvernare, menţionând că s-a ajuns la "cel mai mare" curs euro-leu din istoria monedei europene, iar această creştere a apărut în contextul în care INS "a recunoscut o parte din minciuna" pe care a fost construită creşterea economică a României de anul trecut, informează Agerpres.

"Contextul economic în ţara noastră este foarte îngrijorător, iar aici ne-a adus această guvernare, mai ales că zilele acestea se discută despre predarea mandatului de la domnul Ciucă la domnul Ciolacu, adică predarea drumului României către suferinţă economică şi faliment. În cifre concrete, astăzi avem cel mai mare curs euro-leu din istoria monedei euro. A fost anunţat de BNR, este 4,9610, a urcat vertiginos de ieri. De ce? Pentru că ieri INS a recunoscut o parte din minciuna pe care a fost construită creşterea economică a României de anul trecut. Creşterea anunţată la sfârşitul anului trecut a fost de 4,8%, acum o lună a venit INS şi a spus, am greşit, nu era 4,8 era 4,7% şi acum a venit şi a spus nu era nici 4,75 este 4,3%", a afirmat Drulă, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că "în realitate" economia este în stagnare, iar acest lucru se vede în încasările de la buget şi îl "simt românii în buzunarele lor".

"Singurul lucru care accelerează şi care merge bine şi care creşte sunt preţurile. Cineva a spus că inflaţia a fost domolită, acel cineva ar trebui să se uite un pic în mandatul pe care îl au anumite instituţii din România şi să vadă că o inflaţie de 11% pe an este ceva care bagă mâna în buzunarul oamenilor şi care îi face pe oameni mai săraci zi de zi. Să spui despre o inflaţie de 11%, mult mai mare decât media din Europa, mult mare decât în America şi în alte părţi ale lumii unde e 5%, 6%, o inflaţie de 11% să spui că este domolită înseamnă să nu mai ai contact cu realitatea. Sunt şi alte instituţii care tac, deşi ar trebui să vorbească şi aici mă refer la domnul Daniel Dăianu care este preşedintele Consiliului Fiscal. Poate speră la ceva prin statul român, dar, în asemenea vremuri, când România se adânceşte fiscal într-un deficit fără precedent, este rolul şi responsabilitatea preşedintelui Consiliului Fiscal să vorbească", a transmis Drulă.

Potrivit acestuia, statul român este "într-o groapă" în care "l-a adus Ciucă şi continuă Ciolacu", pentru că ordonanţa care ar fi trebuit să reglementeze cheltuielile nu face "aproape nimic".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Dle Drulă cursul e o temă minoră cel puțin acum. Creștere prea mică încă! Veniți cu ceva mai serios! Spun asta în calitate de votant USR!

    1. Cei mai mari prosti...au depășit CDR ul cu muuult!!!

      USR...Uniunea Sclavilor din România.

      Fost membru 1 luna....securisti dictatori ca la USR nu vezi nici la PSD....votați USR...euro va fi 10 lei!!!! 

    Asa e cand ai prea multi bani in buzunar pierzi contactul cu realitatea chiar nu observa astia dc o paine e 4 lei sau 6 lei. Ati vazut pe Caciu ca n-a stiut cat e o paine. Pt ca "el nu manaca paine". Dar pun pariu ca nu stia nici la carne nici la nimic. Pt ca merge la magazin si-si pune in cos fara sa stea sa vada care-i mai ieftin sau cat costa produsul. Preturile sunt o prblema pt calici. Pt baroni locali sau centrali, nici intr-un caz.

    De-aia vorbesc asa. Sa manance cake. Dc nu au bani de paine. 

    1. Io cred ca singurul politician pe care l-am vazut la cumparaturi o fo' Basescu.Astialalti au sofer,menajera,gradinar,bone etc.Nu intra ei intyr-un magazin.In Romania.Ca dincolo se duuuuc de numa'.C-acolo nu risca sa-i scuipe oarecine-n scafarlie.De aceea nu-i de mirare ca-s rupti de realitate.Ceva gen Ceausescu amu-s 30 de ani.Atata ca astia nu risca nimic.Dk facem nitel deranj ne "zeceaugustesc" de nu ne vedem.

      Pâinea este 4 lei de când era usr la putere ,atunci ai tăcut,

    Corect ar fi daca spunea ; coalitia PSD-PNL pe care am adus la putere

    a reusit cel mai mare curs euro-leu din istoria monedei europene 

    Inteleg ce înseamnă politician în opoziție, dar cu asemenea trăznaie nu poate să-și facă loc în fata...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb