CĂTĂLIN DRULĂ: Navigaţia oricărei ambarcaţiuni propulsate cu combustibili fosili este interzisă pe lacurile Tarniţa şi Fântânele

G.B
Miscellanea / 6 iulie 2021

Navigaţia oricărei ambarcaţiuni propulsate cu combustibili fosili este interzisă pe lacurile Tarniţa şi Fântânele

Navigaţia oricărei ambarcaţiuni propulsate cu combustibili fosili este interzisă pe lacurile Tarniţa şi Fântânele, fiind permise numai cele electrice, cu vele, vâsle sau pedale, potrivit unui ordin semnat de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, transmite Agerpres.

"Am semnat un ordin de ministru prin care impunem măsuri stricte privind navigaţia ambarcaţiunilor pe lacurile Tarniţa şi Fântânele. Astfel, este interzisă navigaţia oricărei ambarcaţiuni propulsate cu combustibili fosili. Sunt permise numai cele electrice, cu vele, vâsle sau pedale. Municipiul Cluj se aprovizionează cu apă din aceste lacuri, iar poluarea lor nu poate fi acceptată. De asemenea, nici poluarea fonică nu va mai exista, ceea ce este un lucru extraordinar atât pentru rezervaţia naturală din jurul lacurilor, cât şi pentru turiştii care petrec o vacanţă acolo", a scris Drulă pe Facebook.

Potrivit acestuia, viteza maximă permisă pentru ambarcaţiuni este de 15 km/h, iar zonele de navigaţie şi cele de înot vor fi clar delimitate pentru siguranţa turiştilor.

"Prin ordinul de ministru se instituie şi amenzi contravenţionale pentru nerespectarea acestor reguli. Supravegherea respectării regulamentului, precum şi aplicarea de sancţiuni cade în sarcina autorităţilor locale. Clujenii au dreptul la apă curată, turiştii au dreptul la linişte, siguranţă şi apă în care pot înota fără a fi expuşi la substanţe toxice. Şi, nu în ultimul rând natura - fauna şi flora - din zonă are dreptul să fie protejată prin aplicarea unor măsuri, care nu pot fi catalogate altfel decât de bun simţ", a adăugat acesta.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Bravo !

    in rest numai FUMIGENE!

    OBLIGATORIU!!! 

    asta inseamna sa fii drulau!!...:))))

    Astia-s nebuni, tatutzu! Ce ar fi daca s-ar aplica si in Delta, bratele Dunarii si alte garle acelasi principiu tembel?? Cum ar mai circula lumea pe apa?

    1. Situatia nu e nici macar asemanatoare. Daca nu stii ce se intampla pe Tarnita si Belis, si la ce folosesc lacurile respective, mai bine taci, tatuzule.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb