Cătălin Drulă: "Priorităţile acestei coaliţii a sărăciei sunt sinecurile şi privilegiile"

F.D.
Politică / 8 mai 2023

Cătălin Drulă: "Priorităţile acestei coaliţii a sărăciei sunt sinecurile şi privilegiile"

Priorităţile "coaliţiei sărăciei şi a preţurilor mari" sunt sinecurile şi privilegiile, a declarat luni preşedintele USR, deputatul Cătălin Drulă, potrivit Agerpres.

El a amintit, "în contextul unei aniversări triste", că se face un an de când USR a depus la Parlament proiectul de eliminare a pensiilor speciale a parlamentarilor şi a afirmat că preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu", îl ţine blocat". Drulă a criticat şi desemnarea lui Valeriu Zgonea pentru şefia ANCOM.

"Vă reamintesc că e vorba de pensii de până la 15.000 de lei pe lună, pensii speciale pe care foştii parlamentari le încasează peste restul de pensii contributive sau alte pensii speciale. (...) Am depus un proiect care poate să devină lege în două săptămâni, perfect constituţional, şi de un an de zile e ceva fără precedent, n-am mai păţit asta în Parlamentul României, nu e nici măcar trimis la comisii ca să-i facă raport şi să ajungă la plen pentru vot. În condiţiile astea, la televizor domnul Ciolacu este Zorro şi se bate cu pensiile speciale, dar în realitate nu îndrăzneşte să-i deranjeze cu nimic pe cei care sunt în spatele dumnealui şi beneficiază de aceste pensii speciale. În schimb, priorităţile acestei coaliţii a preţurilor mari, a sărăciei şi a traiului greu pentru români sunt sinecurile şi privilegiile, şi vedem astăzi că la ANCOM este o numire din nou de tip politruc de partid la care avem datorii. A fost Grindeanu pus de Dragnea, după ce l-a dat jos din funcţia de premier, astăzi este domnul Valeriu Zgonea. Tot aşa, s-au răfuit în partid, la PSD acolo, cu dumnealui, cu ceva timp în urmă, şi acum au grijă de întreaga familie. Înţeleg că şi soţia domnului este secretar general al instituţiei ANCOM, o instituţie esenţială pentru reglementarea pieţei de telecomunicaţii, o instituţie care este capturată pe familie şi pe partid de PSD", a declarat liderul USR, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Liderul USR consideră că un posibil demers al Guvernului referitor la asumarea răspunderii pe legea pensiilor ar fi neconstituţional referitor la pensiile parlamentarilor, dar a subliniat că rezolvarea acestei chestiuni ţine de voinţă politică.

"În mod sigur, referitor la pensiile parlamentarilor un astfel de domeniu ar fi neconstituţional. Pensiile parlamentarilor sunt prevăzute în Statutul deputaţilor şi senatorilor, care este o lege adoptată în Cameră comună şi trebuie obligatoriu eliminarea acelui capitol XI din statut făcută în plan comun. Data trecută a venit CCR-ul cu o motivaţie, n-am mai văzut-o la nicio lege, dar o acceptăm. (...) Deci aici este pur şi simplu o chestiune de voinţă politică. De un an de zile Marcel Ciolacu face scut pentru pensiile speciale parlamentarilor. Cât priveşte restul de pensii, dacă vorbim de primari (...), iarăşi o putem face într-o zi, iar pentru grosul pensiilor USR a depus 10 amendamente în Senat la proiectul care a fost trimis de Guvern. Dacă există voinţă politică, facem majoritate cu domnul Ciolacu, nu-i problemă să eliminăm pensiile, că văd că se tot ascunde - îi trebuie asumarea răspunderii - zici că e într-o situaţie de minoritate", a transmis deputatul USR.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Usr istii au tupeu,preturile mari și sărăcirea populatiei au început pe guvernarea lor

    1. De aia i-au dat afara penalii de la guvernare. Sa faca alianta cu pesedacii si sa imbogateasca populatia. Ceea ce stim cu totii ca s-a intimplat, deja.

      Plus ca au micsorat pretul laptelui si vor scadea pensiile speciale. Deci romanii vor trai ca nababii. 

      Salvatorii s-au lăudat că vor elimina pensiile specuale. Când au fost la putere s-au opus eliminării lor. Vezi declarațiile lui Stelian Iob de atunci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb