CĂTĂLIN IVAN: "Votul electronic, o opţiune absolut necesară pentru românii din diasporă"

G.F.
Politică / 22 noiembrie 2017

"Votul electronic, o opţiune absolut necesară pentru românii din diasporă"

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat astăzi că votul electronic este o opţiune absolut necesară pentru românii din diasporă şi că va face toate demersurile pentru a implementa acest sistem.

"Cred că tehnologia în orice formă a devenit esenţială în zilele noastre. Votul electronic este o opţiune absolut necesară pentru românii din diasporă. Voi face toate demersurile şi în ţară pentru a implementa votul electronic, ca o variantă complementară votului la urne. Independent de calculele electorale ale unora sau altora, accesul la vot trebuie facilitat. În Europa, Estonia este una dintre ţările care a implementat integral votul electronic. În 2007 doar 5% din populaţie a optat pentru această variantă de votare, dar la alegerile parlamentare din 2015, procentul alegătorilor pentru e-voting a crescut la 30,5%. Restul ţărilor dezvoltate din Europa l-au folosit fie in programe pilot, ca Italia şi Marea Britanie, sau doar în anumite zone geografice cum este modelul Franţei", a precizat Cătălin Ivan în cadrul unei dezbateri pe tema votului electronic, desfăşurată în Parlamentul European, potrivit unui comunicat de presă.

Europarlamentarul precizează că scrutinul din noiembrie 2014 organizat pentru alegerile prezidenţiale a provocat un val de nemulţumiri în rândul românilor din diasporă.

"În multe dintre întâlnirile pe care le-am avut cu reprezentanţii românilor din Diaspora, votul electronic s-a numărat printre problemele semnalate de ei. Secţiile de votare din străinătate sunt puţine şi distanţele mari ce trebuie parcurse îi descurajează pe foarte mulţi. Votul electronic poate fi o soluţie. Am organizat o masă rotundă la Parlamentul European tocmai pentru a vedea avantajele şi dezavantajele folosirii tehnologiei blockchain în procesul de votare" explică europarlamentarul Catalin Ivan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb