Catastrofala duplicitate yemenită

Sorin Rosca Stanescu
Internaţional / 4 februarie

Sorin Rosca Stanescu

Semnalam, cu mai multă vreme în urmă, imediat după ce aşa-numiţii rebeli Houthi au atacat prima navă comercială, sub pavilion occidental, că Yemenul se joacă cu focul. Şi că la foc, Statele Unite vor răspunde cu foc. Între timp, situaţia a escaladat. Yemeniţii au recidivat prin Houthi, iar aviaţia americană, combinată cu cea britanică, au atacat simultan mai multe baze militare yemenite. Voi semnala, în ceea ce priveşte, o duplicitate care riscă să devină extrem de costisitoare.

Cât de rebeli sunt "rebelii"? Cât de rebeli pot fi ei în realitate, în condiţiile în care statul yemenit, prin structurile constituţionale de care dispune, nu reacţionează în niciun fel la provocările repetate şi din ce în ce mai agresive ale Houthi. Aparent, al doilea stat ca mărime din zonă, amplasat la capătul sudic al Peninsulei Arabe, cu un PIB extrem de scăzut şi cu o populaţie de aproape 30 de milioane de locuitori este o democraţie întemeiată însă pe Sharia şi cu un parlament unicameral, aşa cum şi-a dorit şi la noi Traian Băsescu. Statul yemenit dispune de servicii de informaţii şi de o armată capabilă să anihileze, fără prea mare efort, orice organizaţie rebelă. Mai mult decât atât, întrucât Houthi îşi desfăşoară activitatea în baza unor principii şi mecanisme de tip terorist, autorităţile statului yemenit sunt îndreptăţite şi au şi obligaţia de a anihila respectiva mişcare. Interesant dar şi scandalos în acelaşi timp este că oficialii yemeniţi nu fac în acest sens nici cea mai mică mişcare. Şi asta în condiţiile în care, ca ripostă anti-Houthi, aviaţia americană şi britanică bombardează baze militare care, de fapt, aparţin statului. La scurt timp după bombardamentele care tocmai au avut loc, Mohammed al-Bukhaiti, unul dintre şefii aşa-zişilor rebeli, erijat în purtător de cuvânt al acestora, ameninţă în numele statului yemenit cele două superputeri cu o ripostă "pe măsură". Şi, din nou, autorităţile oficiale yemenite nu au niciun fel de reacţie.

Ceea ce înseamnă, nici mai mult nici mai puţin, că pentru securizarea unor rute extrem de importante, vitale chiar pentru transporturile comerciale globale, Statele Unite şi Marea Britanie, ca puteri majore maritime, au obligaţia ca, mai devreme sau mai târziu, să atace însuşi statul yemenit, forţându-l fie să capituleze fie să-i anihileze pe aşa-zişii rebeli pe care în prezent îi protejează. Un stat mic, insignifiant ca forţă economică şi şi masi insignifiant ca forţă militară îşi permite să sfideze întreaga lume occidentală, stabilind că respectivele state nu au dreptul să utilizeze respectiva rută maritimă, spre deosebire de alte state, statele arabe şi China, ale căror nave comerciale nu sunt atacate de falşii rebeli. Dacă în urmă nu cu multă vreme, am anticipat o ripostă militară a Statelor Unite, acum, dacă lucrurile continuă în acelaşi mod, anticipez o decapitare executată în forţă a duplicitarului regim yemenit.

Invocarea unui război civil în Yemen, care durează de ani de zile sau chiar a împărţirii teritoriu

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. La fel si cu hamasul.Teroristii hamas in sus,teroristii hamas in jos dar acesti teroristi au fost alesi de palestinueni si conduc Gaza,nu sunt de pe nicaieri.Acesti indivizi aflati la putere ataca un stat,cum sa nu raspunda Israelul pe masura?Cand este sa atace au dreptul ca isi apara poporul,cand este sa o ia pe coaja,vezi Doamne ,nu.mai.reprezinta statul,sunt teroristi.La fel si cu pseudo-rebelii hounthii(nu scriu cu litera mare din lipsa de respect pentru acesti psihopati)!

    1. Sa raspunda, dar sa nu-i omoare pe toti palestinieni, ca dai in genocid.

      Israelienii nu lovesc tintit, ci darama tot din calea lor. Aici se aseamana cu rusii, nu cu americanii. 

      Tintesc ascunzatorile lor de unde ataca care coincid cu scoli,gradinite,spitale.....In plus,unde fug oamenii,acolo fug si ei.Din asta se vede cat sunt de nenorociti.In loc sa apere poporul ei se ascund in spatele femeilor,copiilor,bolnavilor.

      Dar teroristii Hamas sunt in "civil",

      cum deosebesti teroristul de civil inocent ??

      Iar Rusia in 2 ani a omorat mai putin civili decat Hamas in cateva luni 

      De unde ai tu datele astea?

      Alde putin omoara oameni pe banda rulanta si tu faci comparatie cu ce a facut hamas? 

      Si noi l-am tot ales pe Ceausescu.

    Houthii in acest moment, dupa sentinta preliminara a Curtii Internationale de Justitie, pun in aplicare aceasta decizie. Care cere Israelului sa permita ajutor umanitar (lucru pe care Israel il interzice). Aceste militii lupta acum in numele justitiei internationale care cere Israelului sa isi opreasca actele de genocid din Gaza si sa nu mai actioneze deliberat pentru uciderea civililor palestinieni.

    Nu uitati. Curtea Internationala de Justitie, in ciuda linistii care s-a asternut in presa natoista, a sanctionat SEVER Israelul pentru campania lui militara, pentru discursurile rasiste si genocidale, dar si pentru infometarea populatiei din Gaza, lipsindu-i de mijloacele de baza pentru a supravietui. Israelul este un stat paria la nivel international. 

    1. S-a si gasit cine sa faca dreptate hounthi.Ar fi de ras daca nu ar fi de plans.Sa nu mai luam in calcul.ce dezastru a facut in tara lor aceasta adunatura unde oamenii mor de foame,primesc apa potabila cu portia si butelii de aragaz sa-si gateasca.Totul.din cauza lor si acum.plang de mila palestinienilor cu lacrimi de crocodil.

      Da...foarte bine zis!

      Dar cred ca acest gen de mesaje sunt emise de t r o li! 

      Da, asa este,unii vorbesc numai despre troli si despre mujici fiindca alte cuvinte nu au in vocabular si cu ce sa se bage si ei in seama?Probabil esti unul si acelasi si te crezi important ,,cand nimic nu ai a spune,,!

    Ci sint apropiati de palestinieni. Chiar geografic. Ei sint mai in masura decat americanii de a avea "interese" in zona. That's all folks.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb