Cazul "Cathedral Plaza" a ajuns pe masa Departamentului de Stat al SUA

D.N.
Ziarul BURSA #Companii / 16 septembrie 2011

Unul din marile scandaluri dâmboviţene, legat de construirea Cathedral Plaza, a ajuns de notorietate mondială. Referiri la acest caz se fac în "Raportul cu privire la libertatea religioasă internaţională, iulie-decembrie 2010" publicat de Departamentul de Stat al SUA, cu câteva ore înainte de semnarea acordului privind scutul antirachetă. Respectivul document conţine o serie de critici la adresa ţării noastre.

În secţiunea raportului referitoare la libertatea religioasă din România se face trimitere directă la Cathedral Plaza: "Conform autorităţilor Bisericii Romano-Catolice şi conform rapoartelor media, procesul cu privire la construirea unei clădiri de 19 etaje în zona de protecţie a Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti, declarată monument istoric, a rămas nerezolvat.

Pe data de 3 noiembrie, Curtea de Apel Suceava a pronunţat o sentinţă în favoarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice, anulând autorizaţia de construcţie a dezvoltatorului. În ciuda hotărârii judecătoreşti şi a repetatelor proteste din partea Arhi-episcopiei Ro-mano-Catoli-ce şi a credincioşilor, dez-voltatorul nu a încetat lucrările de construcţie".

Acest lucru a fost punctat şi de Arhiepiscopia Romano - Catolică din Bucureşti, care, într-un comunicat de presă, îşi exprimă încrederea că în curând întreaga dispută va fi soluţionată definitiv: "Sperăm că recenta vizită în Statele Unite a Preşedintelui României, care a coincis cu atenţionarea de către Departamenul de Stat a autorităţilor române, să impulsioneze şi securizarea libertăţii religioase în România prin punerea în aplicare cât mai rapidă a sentinţei Curţii de Apel Suceava şi demontarea clădirii ilegale Cathedral Plaza". Cazul "Cathedral Plaza" a devenit cunoscut pe plan internaţional încă de acum cinci ani prin luări de poziţie în Senatul Româ-niei, în Parlamentul European dar şi prin intervenţiile Papei Benedict al XVI-lea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb