Cazul de spionaj de la "Renault" - o posibilă escrocherie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 martie 2011

Conducerea "Renault" le-a cerut scuze celor trei directori acuzaţi pe nedrept şi a promis că aceştia vor fi despăgubiţi.

Conducerea "Renault" le-a cerut scuze celor trei directori acuzaţi pe nedrept şi a promis că aceştia vor fi despăgubiţi.

Conducerea companiei renunţă la bonusuri şi îşi cere scuze faţă de executivii concediaţi

Directorul general al "Renault" SA, Carlos Ghosn, a renunţat la bonusul său şi a respins demisia directorului de operaţiuni Patrick Pelata, după ce producătorul auto francez şi-a retras acuzaţiile împotriva celor trei directori concediaţi, suspectaţi de spionaj industrial.

Procurorul general al Parisului, Jean-Claude Marin, a declarat că ancheta nu a scos la iveală decât "o posibilă escrocherie", confirmând faptul că cei trei directori concediaţi de la "Renault" pentru spionaj nu deţin niciun cont în străinătate, aşa cum au fost acuzaţi de conducerea producătorului auto francez.

În luna ianuarie, Ghosn declara că este direct implicat în ancheta internă privind cazul de spionaj, iar compania are foarte multe dovezi în acest snes, în timp ce Pelata a afirmat că-şi asumă responsabilitatea dacă se dovedeşte că cei trei directori sunt nevinovaţi.

În opinia analiştilor, decizia lui Ghosn de a-l păstra pe Pelata, care a colaborat strâns cu directorul general din 1999, arată de asemenea lipsa planificării unei succesiuni la "Renault".

Gestionarea necorespunzătoare a cazului de spionaj de către "Renault" a slăbit poziţia directorului general în conflictul cu statul francez, cel mai mare acţionar al "Renault", susţin surse anonime.

Luni, conducerea "Renault" a prezentat o serie de măsuri menite să repare consecinţele scandalului care s-a dovedit o manipulare. Mai întâi, este vorba despre reintegrarea şi/sau indemnizarea directorilor acuzaţi şi destituiţi fără să fie vinovaţi. Doi dintre executivii în cauză, Matthieu Tenenbaum şi Michel Balthazard, au reacţionat, declarându-se dispuşi să se întâlnească cu Ghosn, însă Balthazard - care a fost membru al comitetului de conducere din cadrul "Renault", a exclus reintegrarea în întreprindere. Al treilea director concediat este Bertrand Rochette.

"Renault" va lua măsuri disciplinare împotriva a trei membri ai serviciului său de securitate, care ar fi în legătură cu o posibilă escrocherie în sectorul informaţiilor.

De asemenea, grupul îşi va revizui procedurile privind protecţia sa, a persoanelor şi informaţiilor, ca să evite repetarea unui scandal similar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb