Cazul de spionaj de la "Renault" - un fals?

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 martie 2011

Anchetatorii nu au găsit dovezi împotriva celor trei directori "Renault", potrivit unor surse apropiate investigaţiei, citate de presa străină.

Anchetatorii nu au găsit dovezi împotriva celor trei directori "Renault", potrivit unor surse apropiate investigaţiei, citate de presa străină.

Oficialii "Renault" SA au recunoscut, la finele săptămâ-nii trecute, pentru prima dată, că scandalul de spionaj izbucnit la începutul acestui an, care a deteriorat relaţia companiei auto cu guvernul francez, ar putea fi doar o manipulare, potrivit Le Figaro.

Patrick Pelata, directorul de operaţiuni din cadrul companiei auto, a declarat pentru cotidianul francez: "Sunt elemente care ne fac să avem îndoieli. Ori ne confruntăm cu un caz de spionaj şi un înalt executiv pe probleme de securitate îşi protejează sursa în pofida situaţiei create, ori Renault este o victimă a manipulării, nu ştim de ce natură, care ar putea fi inclusiv o fraudă. În acest caz, dacă toate îndoielile se vor risipi, vom propune reangajarea ce-lor trei directori concediaţi şi, în orice caz, Renault va avea mare grijă să remedieze orice injustiţie".

Amintim că, în luna ianuarie, "Renault" a concediat trei directori suspectaţi că au vândut secrete indus-triale privind programul de fabricare a automobilelor electrice. Cei trei au negat toate acuzaţiile şi au acţionat "Renault" în instanţă.

Cazul a tensionat relaţiile dintre "Renault" şi guvernul francez, care deţine 15% din acţiunile companiei. Autorităţile au criticat "Renault" pentru că nu au fost informate imediat cu privire la cazul de spionaj, compania alegând să deruleze mai întâi o anchetă internă.

În prezent, autorităţile de la Paris spun că "Renault" va suporta toate consecinţele şi responsabilitatea dacă presupusul caz de spionaj nu a fost decât un fals, mai ales că situaţia ar fi putut degenera într-o dispută diplomatică între Franţa şi China. Înainte de iniţierea investigaţiei oficiale, anchetatorii suspectau că informaţiile furate au ajuns în China.

"Ceea ce contează astăzi este să ajungem repede la adevăr, iar dacă suspiciunile au fost nefondate, să se facă dreptate, să fie restabilită încrederea, iar despăgubirile plătite", a declarat ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, adăugând că nimeni nu ar trebui "să tragă fără ţintă" şi să acuze fără dovezi.

Patrick Pelata: "Indiferent de situaţie, compania este o victimă".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb