Cazul "Desintco" intră într-o nouă fază

MAKe
Ziarul BURSA #Politică / 7 septembrie 2009

Traian Băsescu ar face bine să ne ofere explicaţiile pe care nouă, tuturor, ni le-a promis în comunicatul de acum unsprezece zile: "Preşedintele României va explica la momentul oportun ce se află în spatele manipulării politico-mediatice care vizează discreditarea statului".

Deoarece au trecut, deja, unsprezece zile, nu putem şti ce înţelege preşedintele prin expresia "momentul oportun" - mâine, săptămâna viitoare sau peste doi ani.

Dar, ceea ce tot publică ziaristul Sorin Roşca Stănescu pe blog-ul lui a trecut, în aceste unsprezece zile, de la suprarealism la veridic.

Reproducem alăturat un fragment din textul lui Sorin Roşca Stănescu, postat vineri, pe internet, în care am subliniat afirmaţiile că există decizia ca firma "Desintco", în care era acţionar fratele preşedintelui, să asigure consultanţa şi intermediere în două mari afaceri militare.

"După demisia sa în urma scandalului legat de firma lui Mircea Băsescu, la solicitarea expresă a ministrului Economiei, Adriean Videanu, general în rezervă Aurel Cazacu, cel mai cunoscut dealer în comerţul şi traficul cu arme, a elaborat contractul cu EADS pentru fabrica de componente Airbus. Simultan, între "greii" Braşovului a început bătălia pentru oferta de terenuri la preţ piperat. Competitori: Constantin Niţă, ministrul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii în Cabinetul Boc şi şeful organizaţiei PSD Braşov, George Scripcaru, primarul PD-L al Braşovului şi Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean PNL. Pentru investiţia uriaşă preconizată, atât în ceea ce priveşte componentele Airbus, cât şi service-ul pentru elicopterele Puma, era necesară o firmă de consultanţă şi de intermediere. Există decizia ca această firmă să fie tocmai DESINTCO, societatea în care devenise acţionar, cu 30 la sută, Mircea Băsescu. Alături de Romeo Oiţă, Cristian Geamănu, generalul Sandu şi fiica generalului Aurel Cazacu. De aceea, firma încă nu solicitase ca, în faimosul cod CAEN, să figureze fabricarea şi comerţul cu arme. Pentru că în aceste două uriaşe afaceri, DESINTCO urma să se implice în consultanţă, intermediere şi cooperare logistică. Şi, atenţie, nu erau afaceri încheiate cu statul român. Ci cu o firmă străină, adusă de Băsescu ca investitor, în urma negocierilor cu Sarkozy. E sau nu e un grav conflict de interese?"

L-am contactat telefonic pe Sorin Roşca Stănescu, care mi-a confirmat, în două rânduri, explicit, că deţine dovada existenţei acestei decizii.

Peste asta se adaugă şi declaraţiile televizate, la 23 august, ale lui Aurel Cazacu, fostul şef al Direcţiei de Înzestrare a Armatei din Ministerul Economiei, că şi-a retras fiica din acţionariatul "Desintco", atunci când a aflat că acţionarii intenţionează să se implice în afaceri militare, dincolo de organizarea de expoziţii.

Dacă afirmaţiile lui Sorin Roşca Stănescu sunt adevărate, atunci scandalul "Desintco" a trecut din faza unui potenţial conflict de interese dezarticulat la timp, în faza unui conflict de interese actual, ridicând problema corupţiei la nivelul Preşedinţiei.

De aceea, indiferent ce înţelege Traian Băsescu prin "momentul oportun", a venit timpul să se ţină de promisiunea de acum unsprezece zile şi să ne explice

< link >https://www.bursa.ro/on-line/?s=print&sr=articol&id_articol=61814< link2 >Armata română este dotată la nivel de muzeu< link3 >

< link >https://www.bursa.ro/on-line/?s=print&sr=articol&id_articol=61464< link2 >Servicii apuse< link3 >

< link >https://www.bursa.ro/on-line/?s=print&sr=articol&id_articol=61307< link2 >Direcţia Generală de Informaţii a Apărării nu deţine date despre înfiinţarea firmei "Desintco"< link3 >

< link >https://www.bursa.ro/on-line/?s=print&sr=articol&id_articol=61235< link2 >Operaţiunea IUDA< link3 >

< link >https://www.bursa.ro/on-line/?s=print&sr=articol&id_articol=61132< link2 >Cazacu şi-a dat demisia, la solicitarea ministrului Economiei< link3 >

< link >https://www.bursa.ro/on-line/?s=print&sr=articol&id_articol=61037< link2 >Fratele preşedintelui Băsescu, jucător în industria de armament< link3 >

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nici macar astea nu sunt dovezi, sunteti inca la nivel de presupuneri... chiar credeti ca o sa-l puteti presa pe Presedinte sa vina mai repede cu dezvaluirile sale cu mic capete de sfoara de acest calibru?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb