CCIB a premiat excelenţa în afaceri la Topul firmelor

S.B.
Miscellanea / 6 octombrie 2022

CCIB a premiat excelenţa în afaceri la Topul firmelor

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric cea de a XXIX-a ediţie a TOPULUI FIRMELOR DIN BUCUREŞTI, eveniment tradiţional pentru cea mai dinamică şi solidă comunitate de afaceri a ţării, cea din Capitală.

La ceremonia de înmânare a premiilor au participat, alături de manageri ai celor mai performante companii bucureştene, membri ai Guvernului, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi mass-media. Printre personalităţile care au onorat invitaţia Camerei bucureştene s-au aflat: prof. univ. dr. Emil Constantinescu, fost preşedinte al României; Gabriel Bunduc, secretar de stat în Ministerul Transporturilor; Toni Greblă, prefectul Capitalei; Corneliu Cârstea, secretar general adjunct în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), co-preşedinte al Consiliului de Export al României, Mihai Daraban preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR); Ovidiu Silaghi, secretarul general al Camerei Naţionale; Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti; Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România, co-preşedinte al Consiliului de Export; prof. univ. dr. Robert Aurelian Şova, preşedintele CECCAR, prof. univ. dr. Dorel Paraschiv, prorector al Academiei de Studii Economice.

Dintre cele 156.777 firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2021, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 56.760 firme, în creştere cu 15,6% faţă de anul precedent şi au fost premiate 7.251 firme (+4,2%, comparativ cu ediţia precedentă), în cadrul a şapte secţiuni: servicii, comerţ, industrie, construcţii, cercetare-dezvoltare şi high-tech, turism şi agricultură.

"Remarc cu bucurie ca a crescut semnificativ gradul de performanţă şi eficienţă al companiilor bucureştene laureate. Astfel, cifra de afaceri cumulată a acestora s-a majorat faţă de ediţia precedentă cu 15%, atingând 96 mld. euro, în timp ce profitul din exploatare, în valoare de 9,6 mld euro, este mai mare cu 31% comparativ cu cel consemnat anul trecut. De asemenea, aş vrea să punctez că mediul de afaceri al Capitalei este unul stabil, prin prisma faptului că 820 de firme, adică 11,3% din totalul premianţilor, s-au calificat pentru a primi TROFEUL DE EXCELENŢĂ pentru clasarea, timp de cinci ani consecutiv, pe primele trei poziţii ale Topului nostru", a declarat în deschidere preşedintele Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa.

"Economia funcţionează pe bază de încredere: în oamenii de afaceri, în instituţiile financiare şi în instituţiile statului. Fără încredere nu vom putea consolida acest indicele de dezvoltare pe care îl avem", a afirmat prof. univ. dr. Emil Constantinescu, fost preşedinte al României. Cu acest prilej, preşedintele Constantinescu a lansat şi un îndemn la sprijinirea cercetării şi a învăţământul superior, ca soluţie pentru o dezvoltare durabilă a economiei româneşti.

Tot în deschiderea Galei, preşedintele CCIR a vorbit despre polarizarea puternică a economiei româneşti, punctând faptul că 0,55% din numărul total total de firme care au depus bilanţul anul acesta realizează 65% din cifra de afaceri la nivelul întregii ţări. Totodată, Mihai Daraban subliniat necesitatea scăderii deficitului balanţei comerciale. "Cred că trebuie să ne axăm pe atragerea de investiţii în producţia de bunuri de larg consum şi pe reducerea dependenţei de importuri", a declarat Mihai Daraban.

Corneliu Cârstea, secretar general adjunct în cadrul MAT a invitat companiile prezente să acceseze programele Ministerului, dintre care a amintit: Start-Up, Femeia-Manager, pe cele de promovare a exporturilor şi incoming.

Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2021, în cadrul evenimentului au fost decernate trofee de excelenţă companiilor care în ultimii cinci ani s-au clasat pe primele trei poziţii în competiţia elitelor, trofeul "George G. Assan", pentru "Brandul românesc al anului" companiei Aaylex One SA, precum şi o serie de premii speciale unor companii multinaţionale şi cu capital autohton, precum şi unor instituţii de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb