CCIB promovează exporturile româneşti

C.P.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 4 martie 2009

Sprijinirea şi promovarea exporturilor, considerată de CCIB (Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti) ca o măsură strict necesară pentru diminuarea efectelor crizei, a fost unul dintre principalele subiecte abordate în perioada 23-27 februarie de conducerea Camerei, în cadrul unor întâlniri cu delegaţii comerciale străine şi cu reprezentanţi diplomatici acreditaţi la Bucureşti din Sri Lanka, Maroc, Cehia, Belgia şi Argentina.

Având în vedere faptul că schimburile economice dintre România şi Sri Lanka se ridică doar la 9,5 milioane euro anual, oficialii CCIB şi membrii unei delegaţii din domeniul textilelor au convenit să facă demersurile necesare pentru organizarea în România a unei expoziţii de prezentare a produselor de export sri-lankeze şi a unei expoziţii similare pentru produse româneşti în Sri Lanka.

Propuneri concrete au fost făcute şi în cadrul întrevederii cu consilierul comercial al Marocului, această ţară nefiind afectată decât în mică măsură de criza mondială. Interlocutorii au stabilit că oportunităţile de cooperare în domeniul construcţiilor, echipamentelor industriale, investiţii, turism, agricultură (maşini agricole şi echipamente) să fie discutate direct de oamenii de afaceri din cele două ţări cu ocazia unei misiuni de afaceri marocane pe care CCIB intenţionează să o organizeze împreună cu camerele de comerţ din Tanger şi Rabat. Interlocutorii au mai apreciat că deschiderea unei linii aeriene directe Bucureşti - Marrakesh ar veni în sprijinul dezvoltării relaţiilor bilaterale.

Convorbirile cu diplomaţi din Cehia şi Belgia au dat prilejul conducerii CCIB să sugereze organizarea de acţiuni comune pe tema energiilor regenerabile şi a colaborării în domeniul IT. Un subiect de interes este şi valorificarea experienţei specialiştilor cehi în perfecţionarea tehnicilor de exploatare a cărbunelui (cu accent pe valorificarea rezervelor de huilă din Turceni, Işalniţa, Rovinari).

Schimburile comerciale dintre România şi Argentina înregistrează o dinamică accentuată, fiind cu 37,5% mai mari în 2008 decât în 2007, dar volumul acestora se ridică numai la 110 milioane euro. Pentru dezvoltarea şi echilibrarea schimburilor, balanţa fiind acum deficitară cu peste 57 de milioane de euro, CCIB va semna protocoale de colaborare cu camere de comerţ argentiniene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb