CCIR a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Camera de Comerţ Luxembourg

R.S.
Politică / 2 octombrie

CCIR a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Camera de Comerţ Luxembourg

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a semnat azi, 1 octombrie a.c., un Memorandum de Înţelegere cu Camera de Comerţ Luxembourg, evenimentul având loc în marja Forumului de Afaceri România - Luxembourg, desfăşurat la Bucureşti, pe o perioadă de trei zile, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Documentul prevede consolidarea relaţiilor de afaceri şi dezvoltarea componentei economice dintre cele două state şi stabileşte liniile directoare pe care mediile de afaceri din România şi Marele Ducat de Luxembourg le pot urma pentru facilitarea schimburilor comerciale bilaterale, potrivit comunicatului.

"După ce ieri am sărbătorit 160 de ani de existenţă continuă a sistemului cameral în România, suntem foarte încântaţi să deschidem astăzi acest forum deosebit de important pentru ambele state. Schimburile comerciale bilaterale indică o valoare anuală destul de mică, şi anume de aproximativ 147 de milioane de euro, raportat la nivelul anului 2023. Însă, dacă luăm în calcul volumul schimburilor de servicii, acesta se ridică la aproape un miliard de euro. De asemenea, valoarea totală a investiţiilor luxemburgheze în România era, în luna iunie 2024, de 5,97 miliarde de euro. Sunt 1140 de companii cu capital luxemburghez în România, cu o valoare totală a capitalului subscris de 1,85 miliarde de euro. Trebuie luate în calcul aceste cifre, mai ales dacă ţinem cont de dimensiunea Marelui Ducat de Luxembourg, iar documentul pe care l-am semnat astăzi poate fi o nouă etapă în dezvoltarea relaţiilor comerciale bilaterale", a declarat preşedintele CCIR, dl Mihai Daraban.

"Mă bucur să anunţ resemnarea Memorandumului de Înţelegere pentru că primul document de acest gen a fost semnat în 2002, ceea ce demonstrează faptul că există un parteneriat de lungă durată între cele două camere. Acest acord simbolizează angajamentul nostru de a continua cooperarea cu CCIR, organizaţie cu ajutorul căreia putem să punem bazele unei dezvoltări economice durabile atât pentru Luxemburg, cât şi pentru România. Împreună, nu construim doar afaceri, ci punem bazele unui parteneriat economic solid, care să reziste la provocările viitoare", a declarat preşedintele Camerei de Comerţ Luxembourg, dl Fernand Ernster, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb