CCIR se implică în atragerea de investiţii emirateze

F.D.
Miscellanea / 30 ianuarie

CCIR se implică în atragerea de investiţii emirateze

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, a avut, în data de 29 ianuarie, o întrevedere cu vicepreşedintele pentru dezvoltare Khalifa Economic Zones Abu Dhabi (KEZAD), Khalid Al Marzooqi. KEZAD este cea mai mare zonă economică integrată din Emiratele Arabe Unite, furnizând o gamă vastă de servicii de afaceri, cazare pentru personal şi soluţii imobiliare industriale, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

"România şi Emiratele Arabe Unite au nevoie de o relaţie economică puternică, având în vedere elementele de interes comun care pot duce la creştere economică de ambele părţi. Astfel, Portul Constanţa reprezintă o bună oportunitate investiţională, fiind, în momentul de faţă, cel mai mare port multi-funcţional de la Marea Neagră. Portul Constanţa poate să devină un hub logistic important în mişcarea şi stocarea bunurilor aduse din Emiratele Arabe Unite pentru piaţa europeană. Regiunea portului Constanţa oferă facilităţi necesare pentru investiţii noi, asigurând totodată o poziţie strategică cu deschidere către Europa Centrală şi de Vest prin coridorul fluvial al Dunării. În ceea ce priveşte valoarea schimburilor comerciale dintre cele două state, la nivelul lunii octombrie 2023 se înregistrau deja 396 de milioane de euro, foarte aproape de suma totală de la sfârşitul anului 2022. În mod cert, există un potenţial de creştere important pe care dorim să-l atingem prin dezvoltarea de proiecte comune cu partea emirateză", a declarat preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban

"România reprezintă un partener comercial de încredere pentru Emiratele Arabe Unite, ceea ce ne-a determinat să stabilim o legătură directă cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, cel mai important vector de promovare al mediului de afaceri din ţara dumneavoastră. Putem, astfel, dezvolta multe proiecte în parteneriat cu antreprenorii români, KEZAD Group fiind prezent în 12 zone comerciale situate în Abu Dhabi, Al Ain şi Regiunea Al Dhafra. Avem peste 50 de mii de angajaţi şi operaţiuni în 40 de ţări, printre care Turcia, India şi Indonezia, iar în ceea ce priveşte spaţiul european, operăm deja în cadrul a 11 porturi. În momentul de faţă, în România activează 611 companii emirateze, iar valoarea investiţiilor directe, la sfârşitul anului 2022, era de 469 milioane de euro. Prin contactele de afaceri pe care le stabilim astăzi, ne dorim să îmbunătăţim aceste cifre şi să dezvoltăm o relaţie economică pe termen lung cu România", a declarat vicepreşedintele pentru dezvoltare a KEZAD, dl Khalid Al Marzooqi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb