CCIR susţine decizia Guvernului României de a relua construcţia canalului Dunăre- Bucureşti

F.D.
Miscellanea / 17 mai

CCIR susţine decizia Guvernului României de a relua construcţia canalului Dunăre- Bucureşti

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) susţine public demersul prim-ministrului Guvernului României, dl Marcel Ciolacu, de a relua construcţia canalului navigabil Dunare-Bucureşti, proiect cu un impact semnificativ asupra dezvoltării economiei naţionale, prin asigurarea unor fluxuri comerciale importante, precum şi prin crearea unui număr important de locuri de muncă, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile a anunţat recent că doreşte reluarea lucrărilor la amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru a le face navigabile, fiind estimat ca noua reţea europeană de transport naval să realizeze o capacitate de transport de peste 24 milioane de tone pe an.

"Decizia prim-ministrului României, dl Marcel Ciolacu, de a finaliza construcţia canalului navigabil Dunăre-Bucureşti poate reprezenta unul dintre cele mai importante proiecte pentru România, implicaţiile fiind majore atât din punct de vedere economic, cât şi social. În Europa, avem ca model similar Portul Duisburg din Germania, cel mai mare port interior din lume şi cel mai important centru logistic din Europa Centrală. Întins pe o suprafaţă de 1550 de hectare şi cu o capacitate de 4,3 milioane TEU, prin Portul din Dusiburg trec aproximativ 20 de mii de nave anual, care deservesc peste 30 de milioane de clienţi pe o rază de 150 de kilometri. Portul Duisburg asigură 1600 de locuri de muncă. Aceste precizări sunt necesare atât pentru a avea o imagine aproximativă a ceea ce ar însemna deschiderea canalului Dunăre-Bucureşti pentru economia românească, cât şi pentru cei care, sunt mai mult ca sigur, vor readuce în discuţie istoria acestui proiect nefinalizat. Prin acest proiect putem lega Bucureştiul de celelalte capitale şi oraşe importante din Europa, putem avea acces direct la Portul Constanţa, iar prin intermediul canalului Rhin-Main-Dunăre se asigură deschiderea totală la reţeaua europeană de căi navigabile. Nu în ultimul rând, trebuie avută în vedere şi compatibilitatea cu Green Deal care, astfel, devine o reală oportunitate pentru dezvoltarea transportului maritim şi fluvial din România, ştiindu-se faptul că acesta este mult mai puţin poluant decât transportul terestru, de exemplu", a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Iarasi promisiuni fantasmagorice... Nicushor a propus tunel rutier pe sub Bucuresti, alti centrale nucleare modulare, altii canal care sa lege Bucurestiul de Rin si tot asa...

    1. dupa modelul ceausescu, idolul lor(PCR-FSN-PSDNL)

    In sfarsit o decizie buna. Ce parlament/guvern intra primul la canal?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb