CCR a amânat din nou o decizie pe legea cumulului pensiei cu salariul pentru 5 octombrie

F.D.
Miscellanea / 3 octombrie 2023

CCR a amânat din nou o decizie pe legea cumulului pensiei cu salariul pentru 5 octombrie

Curtea Constituţională a amânat din nou, pentru data de 5 octombrie, decizia privind legea cumulului pensie-salariu, sesizare făcută de Înalta Curte de Casaţiei şi Justiţei. Este a treia amânare a Curţii. ÎCCJ a sesizat, pe 29 iunie, Curtea Constituţională în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul. Ambele legi au trecut de Parlament, pe 28 iunie, relatează News.ro.

"Curtea Constituţională a amânat pentru data de 5 octombrie 2023 obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecţie formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţiile Unite", arată comunicatul de presă al CCR.

ÎCCJ a sesizat, pe 29 iunie, Curtea Constituţională în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul.

Ambele legi au trecut pe 28 iunie de Parlament, fiind în faza de control al constituţionalităţii, înainte de a fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în unanimitate, sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituţionalităţii, înainte de promulgare în ceea ce priveşte: l Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.277/2015 privind Codul fiscal (PL-x nr.244/2023); Legea privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare", anunţa ÎCCJ.

Între timp,Curtea Constituţională a admis, în luna august, parţial sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu. Preşedintele CCR Marian Enache a explicat atunci că actul normativ se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia Curţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E bine sa reciteasca Constitutia sa verifice ca in Constitutie scrie, la independenta Justitiei numai : Judecatorii sunt i dependenti si se supun numai legii. Si e valabil si pt judecatorii autointitulati constitutionail desi unii nici macar magistrati nu sunt. Deci articolul din Constitutie intareste ca PARLAMENTUL , singurul organ ales, are ultimul cuvant, elaborand legi. Daca CCR va da o decizie ca modificarea unor beneficii nu da bine cu magistratii, sa spuna asta clar, ca nu se poate ca sunt legile nr... etc care nu permit, nu sa se ascunda sub sintagma :legea e neconstitutionala. Constitutia a permis si cadorisirea cu beneficii si permite si retragerea lor, pe aceeasi cale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb