Alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului este neconstituţională, a decis, miercuri, Curtea Constituţională, după ce a amânat de mai multe ori pronunţarea pe acest subiect, informează News.ro.
Potrivit sursei citate, Teodor Meleşcanu a declarat că, deocamdată are doar o comunicare a preşedintelui CCR şi că aşteaptă să vadă comunicatul Curţii şi motivarea şi apoi va avea un punct de vedere.
Astfel, CCR a decis, ca urmare a sesizării a 33 de senatori din ALDE, PNL,PMP, UDMR şi neafiliaţi, că alegerea lui Meleşcanu, fost membru ALDE, dar susţinut de PSD, la conducerea Senatului este neconstituţională.
"Aştept decizia Curţii Constituţionale, deocamdată nu am avut decât o comunicare a preşedintelui care a spus că sesizarea referitoare la alegerea preşedintelui Senatului a fost admisă cu majoritate de voturi. Aştept să văd comunicatul Curţii Constituţionale şi motivarea şi apoi voi avea un punct de vedere", a declarat Meleşcanu pentru News.ro.
În 10 septembrie, Teodor Meleşcanu a câştigat şefia Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a fost votată de 59 de senatori.
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţinea atunci că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului, precizând că acest lucru nu va rămâne fără urmări şi că va sesiza Curtea Constituţională a României.
Sesizarea la CCR a fost formulată de 33 de senatori, membrii ai Grupului parlamentar al Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, ai Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară, ai Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum şi de senatori neafiliaţi.