CCR discută sesizarea pe legea ce ar permite anumitor medici să ocupe funcţii de conducere până la 70 de ani

T.B.
Miscellanea / 14 septembrie 2023

CCR discută sesizarea pe legea ce ar permite anumitor medici să ocupe funcţii de conducere până la 70 de ani

Curtea Constituţională a României discută, joi, sesizarea USR şi Forţa Dreptei în legătură cu legea care ar permite, potrivit semnatarilor sesizării, ca unii medici să poată ocupa până la vârsta de 70 de ani funcţii de conducere în spitalele publice, relatează agerpres.ro.

Este vorba despre Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 150/2022 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi a Legii 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei invocă în sesizarea depusă la CCR încălcarea mai multor prevederi constituţionale, începând cu încălcarea principiului bicameralismului, în condiţiile în care forma adoptată de Camera Deputaţilor se îndepărtează "în mod substanţial" de forma adoptată de Senat.

"Concret, în timp ce la Senat dezbaterea s-a axat pe cadrul legal prin care să fie asigurat accesul nediscriminatoriu al pacienţilor cu autism la serviciile conexe actului medical, la Camera Deputaţilor dezbaterea s-a axat pe ocuparea funcţiilor de conducere în unităţile sanitare. După cum se poate observa, amendamentele aduse de PSD şi PNL la Camera Deputaţilor nici măcar nu au legătură cu obiectul de reglementare al propunerii legislative", susţine USR, care adaugă că legea votată de majoritatea PSD - PNL încalcă şi principiul legalităţii, în condiţiile în care modificările privind ocuparea funcţiilor de conducere "nu au fost deloc justificate sau fundamentate".

USR reaminteşte că, prin amendamentele aduse de PSD şi PNL ordonanţei privind accesul nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru copiii şi adulţii cu autism (OUG 150/2022), profesorii universitari, medicii membri titulari şi membri corespondenţi ai Academiei de Ştiinţe Medicale şi ai Academiei Române, medicii primari doctori în ştiinţe medicale "vor putea ocupa până la vârsta de 70 de ani funcţii de conducere în spitalele publice şi în serviciile publice de ambulanţă".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. COLONIA,care se crede o tara independenta,numita ROMANIA,este UMILITA nu numai din EXTERIOR ci chiar din INTERIOR de catre APOLOGETII celor care ne UMILESC,adica SOROSISTII de la USR si NEOLIBERALII TUICARULUI ORBAN de DOBROESTI.Nu este suficient ca Romania este UMILITA de UNIUNEA EUROPEANA,UKRAINA si niste SATE din IUGOSLAVIA care se cred STATE si care sunt sustinute de catre UNIUNEA EUROPEANA in timp ce AUSTRIA,un STAT PUTINIST,nea DEFRISAT MUNTII si nea furat lemnul,nea SECAT campurile PETROLIERE si GAZUL din SUBSOLUL TARII,ca apoi sa ne spuna ca noi suntem STRAMOSII lui MIHAI VITEAZIU care a fost UCIS MISELESTE intrucat vroia ca TARA lui sa iasa de sub STAPANIREA AUSTRIACA si pentru indrazneala iau TAIAT CAPU. Iata ca ,SOROSITII ROMANI si NEOLIBERALII din DOBROIESTI,doresc sa ELIMINE toate SOMITATILE din MEDICINA ROMANEASCA,(cate mai exista) sa ii incoloneze si sa ii trimita in UCRAINA sa ingrijeasca ARMATA UCRAINEI,care ne UMILESTE si ea,dupa ce ROMANII,ajuta acesta TARA in detrimentul propiilor cetateni,primind refugiatii lor din cauza razboiului si punand la dispozitia Ucrainei toata INFRASTRUCTURA TERESTRA,NAVALA si AERIANA pentru ca ei Ucrainuenii sa poata lupta cu TERORISTUL de la MOSCOVA. Cand vine vorba ca ROMANIA sa aibe DREPTURI DEPLINE ca celelalte TARI din UE,nu se poate intrucat UE,se preface ca ne SUSTINE insa nu INTERVINE sa scoata AUSTRIA din UE,care se dovedeste o PRIETENA de NADEJDE a RUSIEI. Mai nou,asazisa LUME BUNA din afara ROMANIEI,a trecut la ELIMINAREA unor SPORTIVI ROMANI(vezi HALEP si urmeaza NATIONALA de FOTBAL) ca prin PERFORMANTELE LOR,SPORTIVII le luau BANII. Pai bai AGARICILOR asazis CAPITALISTI,cand noi primim inapoi BANII NOSTRII prin care COTIZAM la UE,de ce voi ii LUATI INAPOI prin FIMELE VOASTRE cu care ati ACAPARAT TARA.? ROMANI. IMNUL NOSTRU,va INDEAMNA sa VA TREZITI din SOMNUL cel de MOARTE si sa va APARATI nu numai de TRADATORII din INERIOR ci si de catre ASUPRITORII EXTERNI. PANA CAND.?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb