CE lansează o nouă campanie de promovare dedicată şi agriculturii ecologice

A.G.R.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 28 iulie 2008

CE lansează o nouă campanie de promovare dedicată şi agriculturii ecologice

Comisia Europeană (CE) a lansat o nouă campanie de promovare dedicată alimentelor şi agriculturii ecologice, în vederea creşterii nivelului de conştientizare şi de recunoaştere de către consumatori a produselor ecologice, în special în rândul tinerilor şi al copiilor, informează un comunicat al CE.

Noua campanie de promovare va fi lansată la târgul de agricultură Foire de Libramont din Belgia, sub sloganul "Agricultura ecologică. Bună pentru natură, bună pentru tine".

Mariann Fischer Boel, Comisar European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, a declarat: "Cererea consumatorilor de produse ecologice este în creştere, ceea ce oferă oportunităţi noi de afaceri pentru toate sectoarele din lanţul de aprovizionare cu alimente".

În ultimii ani, numărul operatorilor ecologici a crescut semnificativ - un grup care include fermieri, producători, procesatori şi importatori - , iar piaţa europeană ecologică de desfacere a cunoscut o creştere masivă, între 5 şi 30%, în majoritatea ţărilor, inclusiv în noile State Membre.

De asemenea, Comisia Europeană va anunţa competiţia pentru crearea unei noi embleme pentru o agricultură ecologică, în cadrul conferinţei de presă organizate la târgul agricol din Belgia.

Campania pentru o Agricultură Ecologică a fost dezvoltată utilizând abordarea de tip umbrelă care serveşte intereselor operatorilor ecologici naţionali din cadrul UE şi îi susţine pe aceştia în promovarea activă a agriculturii ecologice.

Această campanie este lansată în cadrul Planului European de Acţiune pentru Alimentaţie şi Agricultură Ecologică. Planul de acţiune al campaniei plasează 21 de iniţiative pentru dezvoltarea pieţei de alimente ecologice şi pentru îmbunătăţirea standardelor prin creşterea eficienţei, transparenţei şi implicit a încrederii consumatorilor.

Mai puţin de 1% din suprafaţa agricolă din România este cultivată în regim ecologic

În România, în prezent, suprafaţa cultivată în regim ecologic reprezintă mai puţin de 1%(0,94 la sută) din suprafaţa agricolă, de 14,82 milioane hectare, în timp ce, la nivelul Uniunii Europene, suprafaţa consacrată agriculturii ecologice este de 6,5 milioane ha, adică sub 4% din suprafaţa de 162,3 milioane de hectare cultivată.

Suprafaţa totală de teren cultivată în sistem ecologic, la nivel mondial, se ridică la 31,4 milioane hectare, din care Europa deţine 6,5 milioane hectare.

Piaţa europeană a produselor ecologice va creşte cu 10%

Pentru 2008, estimările pentru piaţa UE a produselor ecologice arată un ritm de creştere de 10%, Germania fiind cea mai mare piaţă de desfacere a produselor ecologice cu vânzări de 2,8 miliarde de euro.

Studiile de specialitate au arătat că în următorii 5 ani piaţa UE va înregistra creşteri între 2-10% pe an.

Piaţa mondială de produse ecologice a fost estimată la 40 miliarde de dolari, în 2006, aceasta înregistrând un ritm de creştere de 10% pe an, iar valoarea pieţei europene de produse ecologice era în 2006 de 17 miliarde de dolari.

Numai piaţa UE a avut în 2007 o valoare de 5,2 miliarde de euro, în creştere cu 15% faţă de 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb