CE propune modernizarea normelor privind trialurile clinice pentru medicamente

F. A.
Internaţional / 17 iulie 2012

Comisia Europeană (CE) a propus, recent, stimularea cercetării clinice în Europa prin simplificarea normelor pentru desfăşurarea trialurilor clinice. Trialurile clinice constau în testarea medicamentelor pe oameni şi permit pacienţilor accesul la cele mai inovatoare tratamente. În acelaşi timp, cercetarea clinică care atrage investiţii de peste 20 de miliarde de euro pe an în UE contribuie în mod semnificativ la politica de creştere a strategiei Europa 2020.

Trialurile clinice sunt vitale pentru a dezvolta medicamente şi pentru a îmbunătăţi şi compara utilizarea medicamentelor autorizate deja. Datele obţinute în trialurile clinice sunt utilizate de cercetători în publicaţii şi de către societăţile farmaceutice care solicită autorizaţii de introducere pe piaţă. O dată puse în aplicare, măsurile propuse astăzi vor accelera şi simplifica procedurile de autorizare şi raportare, menţinând în acelaşi timp cele mai ridicate standarde de siguranţă ale pacienţilor, precum şi robusteţea şi fiabilitatea datelor. Măsurile vor permite, de asemenea, o mai bună diferenţiere a obligaţiilor în funcţie de profilul de risc al trialului clinic şi vor îmbunătăţi transparenţa, inclusiv în ceea ce priveşte trialurile efectuate în ţările terţe.

John Dalli, comisarul european pentru sănătate şi consumatori, a declarat: "Pacienţii din Europa ar trebui să aibă acces la cercetările clinice cele mai inovatoare.Trialurile clinice sunt esenţiale pentru dezvoltarea de noi medicamente şi îmbunătăţirea tratamentelor existente.Din acest motiv, propunerea de astăzi facilitează în mod semnificativ gestionarea trialurilor clinice, menţinând în acelaşi timp cele mai înalte standarde de siguranţă a pacienţilor şi robusteţea şi fiabilitatea datelor generate în cadrul trialurilor.800 de milioane de euro pe an, ar putea fi economisite în costurile de reglementare, stimulând cercetarea şi dezvoltarea în UE, contribuind astfel la creşterea economică."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb