Ce salarii se oferă în IT?

Companii / 14 septembrie 2021

Ce salarii se oferă în IT?

IT-iştii se numără printre cei mai căutaţi candidaţi de pe piaţa muncii. Deficitul de astfel de specialişti a determinat angajatorii să ofere salarii pe măsură, dar şi diverse beneficii inedite. Care sunt câştigurile IT-iştilor, dar şi cum să-ţi dai seama dacă te potriveşti pentru un astfel de job, află în continuarea articolului.

Mă potrivesc pentru un job în IT?

Este tentant să te orientezi către industria IT, având în vedere oferta bogată de locuri de muncă, nivelul salarial şi beneficiile atractive oferite de angajatori. Toate acestea contează atunci când îţi alegi viitoarea carieră, dar nu sunt cele mai importante criterii în luarea acestei decizii. Astfel, e important să cunoşti mai multe despre ce mai exact presupune un job în IT. Spre exemplu, că nu necesită doar un raţionament logic, ci şi abilităţi creative. Indiferent de poziţia pe care o vei ocupa, munca cu tehnologia implică găsirea de soluţii ingenioase.

Totodată, angajatorii caută oameni orientaţi pe soluţii şi pe rezolvarea problemelor. Aşadar, dacă eşti o persoană care-şi repară singură propria bicicletă sau TV, s-ar putea să ţi se potrivească acest domeniu.

Nu în ultimul rând, este important să ai dorinţa de a învăţa şi de a descoperi în fiecare zi lucruri noi. Sistemele şi software-urile pe care urmează să lucrezi evoluează de la o zi la alta, aşa că va trebui să treci în mod constant prin diverse cursuri sau certificări.

Oferta salarială din IT

Dacă te consideri potrivit pentru domeniul IT, atunci trebuie să cunoşti şi oferta salarială pusă la dispoziţie de angajatori. IT-ul este de departe cel mai bine plătit domeniu de pe piaţa muncii. Chiar şi un debutant poate câştiga un salariu peste media pe economie. Totuşi, câştigul salarial în IT depinde de rezultatele obţinute de-a lungul timpului, de experienţa pe care reuşeşti să o acumulezi, dar şi de proiectele în care te implici.

Programatorii Java se numără printre cei mai căutaţi candidaţi, însă pentru a obţine un astfel de job, dar şi un salariu pe măsură, contează experienţa din spate, dar şi proiectele din care ai făcut parte. În medie, un programator Java câştigă 7.000 de lei net pe lună, potrivit Salario, comparatorul de salarii marca eJobs. Iar la această sumă se mai adaugă şi diverse beneficii inedite. În acest moment, pe platforma eJobs.ro sunt disponibile peste 300 de joburi pentru aceşti specialişti. Descoperă mai multe despre ele, chiar aici!

Totodată, un QA Engineer câştigă în medie 5.000 de lei net, mai arată Salario, acesta fiind şi unul dintre cele mai populare locuri de muncă din industrie. În prezent pe platforma de recrutare eJobs, găseşti aproape 200 locuri de muncă deschise pentru astfel de specialişti. Un QA Engineer se ocupă de asigurarea calităţii. Mai exact, acesta se concentrează pe îmbunătăţirea proceselor de dezvoltare software şi prevenirea defectelor de producţie.

Vestea bună este că acum e mai uşor ca niciodată să te specializezi şi să-ţi începi o carieră în IT. Cel mai simplu este să intri pe site-ul https://cursuri-it.ejobs.ro/, să descoperi cursurile disponibile şi să te înscrii, completând formularul de pe site.

Cursurile sunt organizate de eJobs România şi cofinanţate din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, şi sunt 100% gratuite. Nu ai nevoie de o pregătire anterioară, ca să fii selectat printre cursanţi trebuie doar să ai opt clase absolvite, să fii angajat şi deschis pentru a descoperi şi învăţa lucruri noi. Programul de formare are loc în totalitate în online.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb